Nyheter fra festivalklar Sarpsborg-komponist

Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Festivalkomponist Kari Beate Tandberg gleder seg til Vinterriss-festivalen åpner i kveld.

DEL

Festivalen åpner i Folkets Hus i Sarpsborg i kveld, med festivalkomponist Tandbergs nyskrevne dobbeltkonsert på programmet.

Livskraftig verk

- Det blir spennende å høre Det Norske Blåserensemblet, med solist Geir Holm i kveld, sier komponisten, som er bosatt på Greåker.

Det er andre gang at Vinterriss-festivalen - fylkets eneste nymusikk-festival - arrangeres, i regi av Musikk Østfold.

Kari Beate Tandbergs nyskrevne verk heter "Thymos", som betyr livskraft, og er skrevet for altsaksofon, marimba og symfonisk blåseensemble. Det Norske Blåseensemble (DNBE) spiller, og altså med Geir Holm som solist. Holm er av mange betegnet som landets kanskje fremste utøver på klassisk saksofon. Andre Fjørtoft, medlem i DNBE, også han fra Sarpsborg, skal være solist på marimba.

Tandberg er både pianist og komponist, med utdanning fra Norges musikkhøgskole. Ved siden av komponeringen, underviser hun ved Kirkeparken videregående skole i Moss. Hun mener Vinterriss-festivalen kan appellere til mange, og ikke bare til nymusikk-tilhengere.

Tango og trommer

Med glimt i øyet betegner hun programmet som "spiselig samtidsmusikk".

- Konserten i kveld vil by på noe for enhver smak, lover hun. Den svenske og verdenskjente slagverksgruppa Kroumata, skal nemlig framføre både tango - og ragtime-rytmer.

Vinterriss-festivalen fortsetter lørdag, med en mer uformell konsert på Black Box. Mindre komposisjoner av Kari Beate Tandberg vil stå på repertoaret.

Også i Fredrikstad og i Moss vil det arrangeres Vinterriss-konserter denne helgen. Anniken Paulsen Gade, Sarpsborg-komponist hun også, får sin flere år gamle strykekvartett urframført av selveste Cikada søndag.

Det skjer i Moss, på Arena.

- Det blir spennende å høre verket bli spilt. Det er flere år siden jeg skrev musikk som minnet om dette, sier Paulsen Gade. Som i likhet med festivalkomponist Tandberg håper på mange publikummere til musikkfestivalen.

Artikkeltags