Øistein er Norges Super Mario

Øistein Kristiansen har bodd i Singapore i 16 år og blitt barne-TV-stjerne i en rekke asiatiske land. Nå skal han erobre spillmarkedet med «The SuperDoodler».

Øistein Kristiansen har bodd i Singapore i 16 år og blitt barne-TV-stjerne i en rekke asiatiske land. Nå skal han erobre spillmarkedet med «The SuperDoodler». Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Øistein Kristiansen vil at hele verden skal tegne. Med spillgiganten Nintendo på laget nærmer han seg målet.

DEL

– Jeg har jobbet hardt i mange år for å oppnå dette. Nå går det voldsomt fort framover. Jeg føler meg nesten som Google. Det føles deilig.

Øistein Kristiansen (42) fra Greåker befinner seg i et TV-studio i Singapore når Dagsavisen ringer. Han er travelt opptatt med å spille inn et nytt program for barn som skal sendes på et globalt nett- og TV-show som heter «DoodleChamps».

Hele verden

Tegneren og multidesigneren er allerede TV-stjerne i Asia, der hans tegneprogrammer følges av millioner av barn i 20 land. Før jul var han også å se på norsk barne-TV.

Les også: Et monster til å tegne

Nå skal Kristiansens selskap Earthtree satse stort på spillet «The SuperDoodler» sammen med Ravn Studio, som nylig ble autorisert utvikler for Nintendos DS- og Wii-konsoller. Filmfondet har gitt en million kroner i utviklingsstøtte til prosjektet.

– Konseptet har slått fantastisk godt an hos Nintendo. Spillet er ikke et lokalt prosjekt, målet er at hele verden skal spille «The SuperDoodler», sier Kristiansen.

Tinka Town, som er prosjektleder i Ravn Studio, gleder seg stort til å sette i gang.

– Øisteins kreative verden egner seg perfekt til Nintendos DS. Den håndholdte konsollen med penn er helt ideell til kreative tegne- og spillaktiviteter. Dette blir et spennende univers å jobbe med.

Visuelle gåter

Kristiansen forteller at han har jobbet med spillkonseptet siden midten av 90-tallet.

– Det handler om å stimulere fantasien til barn gjennom tegning. Gjennom tilfeldige streker og former skal barna løse en visuell gåte. Men det skal også ha andre funksjoner.

Blyanter og tegneark har vært Kristiansens beste verktøy til læring.

– Jeg tegnet i matte- og engelsktimene, men fikk bra karakterer likevel. Jeg levde ut tankene gjennom tegningene. Dette vil jeg bringe videre til andre.

Les også: Skal lære barn å tegne dyr på TV

Kristiansens ambisjon er at spillet skal bli brukt som læringsverktøy i skoler over hele verden.

– Lærerne klager ofte på at det er for mye Nintendo. Men spill er de nye skolebøkene. I stedet for å stoppe utviklingen, må man gjøre spillene mer funksjonelle.

Kristiansen føler seg sikker på at spillet vil slå an globalt.

– Jeg har tegnet med barn i alle verdensdeler. Barn er barn. De liker fantasi. De liker farger. De liker når voksne dummer seg ut.

Ikke en jobb

I mars lanserte Kristiansen dataspillet «Lille Øisteins store reise» i Norge. «The SuperDoodler» kommer til å bli et langt mer avansert spill.

– Det er to vidt forskjellige konsepter. «Lille Øisteins store reise» var basert på en slags tegneseriefigur av meg selv – en eventyrfigur som likte å reise og tegne. Det var rettet mot små barn. I «The SuperDoodler» blir det mer fart og underholdning, samtidig som det stilles større krav til barns egen kreativitet.

Les også: Lager PC-spill og TV-serie

Kristiansens firma Earthtree, som de siste årene har operert fra Singapore og Shanghai, har nettopp opprettet en avdeling i Fredrikstad.

– Vi er et norsk firma med dype røtter i Asia. Selskapet er bygget på en visjon om å få hele verden til å tegne. Vi gjør ikke dette for å tjene penger. Det er ikke en jobb, men min måte å leve på. (ANB)

Artikkeltags