Tror på rekordstor vikingfest

  Hans Ivar Nordstrøm og Lars Erik Antonsen håper å se mange sarpinger i Landeparken i helgen

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Det kan bli slått flere rekorder under årets Olavsfestival, tror festivalsjef Lars Erik Antonsen.

  DEL

  – Gjennom hele jubileumsåret har sarpingene vist at de stiller opp når det skjer noe. Her har vi et stort familiearrangement hvor historien blir formidlet på en fantastisk måte. I tillegg har vi perfekt festivalvær i vente, argumenter Antonsen for rekordhåpet.

  Han viser til at det er meldt rundt 20 grader og litt overskyet de kommende dagene.

  Fredag starter årets utgave av Olavsfestivalen med høytidlig åpningsseremoni. Det er fjerde året på rad at Landeparken ved Tunevannet er arena.

  I tre dager kommer området til å være fylt opp med vikinger og publikummere fra hele verden.

  Vikinger fra hele verden

  Og det kan bli slått flere rekorder i løpet av festivalhelgen, skal vi tro arrangørene. Onsdag formiddag var en rekke vikinger allerede på plass.

  – Vi kommer vel til å ta imot rundt 500 vikinger til festivalstart. De kommer fra hele verden, forteller Svalthr Vikingslags Hans Ivar Nordstrøm til Sarpsborg Arbeiderblad.

  Vikinglaget er en av Sarpsborg kommunes viktigste samarbeidspartnere hva gjelder festivalgjennomføringen.

  Skulle Nordstrøms spådom slå til, vil det være deltakerrekord for Olavsfestivalen.

  Nordstrøm forteller at vikinger fra blant annet Canada, Litauen, Polen, Sverige, Norge, Russland og Tyskland er ventet å ankomme Sarpsborg i løpet av de neste dagene.

  Festivalsjef Lars Erik Antonsen er full av lovord om samarbeidet med det lokale vikinglaget.

  – Det er historieformidling av utrolig høy kvalitet vikinglagene byr på, sier han.

  Håper på 7.000 publikummere

  Olavsfestivalen har et budsjett på 2 millioner kroner.

  Thore Mørk og Hans Ivar Nordstrøm fra Svalthr Vikinglag og festivalsjef Lars Erik Antonsen er klare for storinnrykk i Landeparken.

  Thore Mørk og Hans Ivar Nordstrøm fra Svalthr Vikinglag og festivalsjef Lars Erik Antonsen er klare for storinnrykk i Landeparken. Foto:

  I løpet av festivalen står en rekke poster på programmet. I tillegg til vikingmarked hvor publikum får bli med tusen år tilbake og oppleve alt av hva det innebar av håndverk, krigskunst og gjøglerier, tilbys det besøk på Barnas gård, samt mulighet til å seile til Olavs øy, også kjent som Storholmen, med vikingskip og klatrepark levert av haldenserne i Klatring på Grensen”.

  På kveldstid blir det så anledning til å oppleve forestillingen "Olav den heldige og lykkesverdet".

  - Vi tar i bruk en større del av parken til aktiviteter i år enn hva vi har gjort tidligere, forteller festivalsjef Lars Erik Antonsen.

  Og derfor har Antonsen altså tro på antallet publikummere kan bli rekordhøyt. Han tror ikke det er urealistisk at 6.000-7.000 publikummere er innom parken ved Tunevannet i løpet av festivalen.

  – Så er det viktigste faktisk ikke hvor mange som kommer, men at de som faktisk tar turen får en flott opplevelse, sier Antonsen.

  HÅNDVERK: Bjørnar Thengs fra Hafrsfjord vikinglag er blant dem som allerede er på plass i Landeparken. Her arbeider han fram en bue.

  HÅNDVERK: Bjørnar Thengs fra Hafrsfjord vikinglag er blant dem som allerede er på plass i Landeparken. Her arbeider han fram en bue. Foto:

  Artikkeltags