På sin 38. allsang uten å synge

Asbjørn Olav Pedersen fra Sarpsborg liker seg bakerst på Place d'Armes under «Allsang på Grensen». - Jeg vil verken på tv eller synge. Jeg er her for å kose meg, sier han.

Asbjørn Olav Pedersen fra Sarpsborg liker seg bakerst på Place d'Armes under «Allsang på Grensen». - Jeg vil verken på tv eller synge. Jeg er her for å kose meg, sier han. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sarpingen Asbjørn Olav Pedersen går aldri glipp av «Allsang på Grensen» , men han vil verken synge eller komme på tv.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

52-åringe Asbjørn Olav Pedersen fra Sarpsborg har kun gått glipp av én allsang siden programmet startet på Place d’Armes i 2007.

- Jeg fikk først høre om «Allsang på Grensen» på Mat- og trebåtfestivalen i 2007. Da hadde første program allerede vært, men jeg har fått med meg alle siden, forteller han.

Vil ikke på tv

Herr Pedersen har ingen hast med å komme inn på allsangområdet.

– Jeg er ikke på «Allsang på Grensen» for å synge eller for å komme på tv. Jeg er alltid den siste som går inn. Jeg setter meg bakerst. På en måte sitter jeg bak publikum. Der har jeg det fortreffelig.

Trippel dose allsang

– Hva får deg til ikke å gå glipp av en eneste kveld?

– Stemningen og atmosfæren. Det er gleden som driver meg. Jeg må ha det moro. Det spiller ingen rolle hvilke artister det er.

Han ser også på sendingene hver onsdag og som oftest også reprisene på fredag.

Fast middagsgjest

Tipset om den trofaste allsanggjesten kom fra Siv Stang på Fredriksten kro.

– Dere må bare hilse på Asbjørn. Han spiser middag i forkant av hver eneste allsang, fortalte hun.

– Halden finest i Østfold

– Ikke bare elsker jeg Halden, men Fredriksten er jo helt unik. Festningen er som en teaterkulisse. Allerede da jeg var liten, var jeg ofte her. Min far tok meg med hit, sier Asbjørn.

– Selv om jeg bor i Skjeberg er ingen tvil; Halden er den fineste byen i Østfold. Samtlige østfoldinger bør gå mann av huse på alle de flotte arrangementene i Halden. Vi utenbys fra plikter bare å ta seg tur etter tur.

Artikkeltags