Familieforestillingen «Olav den heldige og lykkesverdet» har première i Landeparken i kveld.

Dette er hovedsatsingen under årets Olavsfestival, og teaterforestillingen forteller om hvordan lykkesverdet forandrer livet til en gutt. Det handler om kampen mot det onde, vannskrekk, kjærlighet og Gud.

Drøyt 100 billetter var onsdag ettermiddag solgt til kveldens première, ifølge Visit Sarpsborg. Siden en del billetter er reservert til gjester og sponsorer, er det kun rundt 100 ledige billetter igjen til premièren, ifølge Olavsdagene-sjef Lars Erik Antonsen.

Han forteller at generalprøven gikk veldig bra.

– Det var betryggende å se at ting fungerte som det skulle og publikum lo der de skulle, sier Antonsen.

Det er også duket for historisk spel fredag, lørdag og søndag. Det er Gard B. Eidsvold som har regi på stykket, som blant annet har Lars August Jørgensen, Philip Bøckmann, Patrik A. Stenseth og Hanna Maria Grønneberg i rollene. Christian Stahr står for musikken.

Stenger av parken

Selve Olavsfestivalen, som er hovedsatsingen til Olavsdagene, starter først på fredag. Hele Landeparken blir da et festivalområde som krever billett for å komme inn.

– Vi vil sperre av fra parkeringsplassen og like ved de offentlige toalettene, men det vil fortsatt være flust med muligheter til å bade i Tunevannet utenfor festivalområdet, forsikrer Antonsen om.

Spilleområdet ved Lækkert er allerede stengt av, mens resten av festivalområdet vil bli stengt fra torsdag ettermiddag.

Vikingene på plass

Inne i Landeparken legges det opp til en rekke aktiviteter både for små og store. Nesten 300 vikinger inntar parken. Disse gjør storinnrykk onsdag og torsdag.

– Allerede nå er det rundt 50–60 vikingtelt på plass, forteller Antonsen. Olavsdagene samarbeider med det lokale vikinglaget Svalhtr, og i tillegg kommer en rekke tilreisende vikinger fra sju-åtte ulike nasjonaliteter for å delta med marked, håndverk og en rekke aktiviteter.

I tillegg tilbys det hver time båttur med vikingskipet Visund, som tidligere denne uken ble fraktet til Tunevannet. Værmeldingen ser bra ut, noe som gjør Antonsen meget fornøyd.

– Det ser ut som vi får det været vi bestilte i slutten av februar. Det ser utrolig bra ut, sier han til SA.

Det selges egne billetter til kveldsforestillingene «Olav den heldige og lykkesverdet» samt Statsteatrets «1066-Slaget ved Stamford Bridge». Sistnevnte avslutter festivalen søndag kveld.