Glengfestival med jubilerende Pulse of Floyd

Kulåsfeiring: Pink Floyd, her representert ved Bjørn Haugland (fra venstre), Dag Enggrav, Bjørnar Strøm og Terje Severinsen, sammen med Gleng-leder Pål Antonsen, skal feire sitt ti-års jubileum i Kulåsparken 16. juni, i forbindelse med Glengfestivalen.

Kulåsfeiring: Pink Floyd, her representert ved Bjørn Haugland (fra venstre), Dag Enggrav, Bjørnar Strøm og Terje Severinsen, sammen med Gleng-leder Pål Antonsen, skal feire sitt ti-års jubileum i Kulåsparken 16. juni, i forbindelse med Glengfestivalen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Gleng satser på festival også i år, og får med seg Pulse of Floyd som skal feire tiårs jubileet i Kulåsamfiet, med sitt kanskje største show til nå.

DEL

Pulse of Floyd spiller i Kulåsparken lørdag 16. juni, mens Gleng starter festivalen noen dager før, med konserter i Glenghuset.

– Vi tar sikte på at det blir den største konserten vi har gjort, med alt vi kan greie å bringe til torgs. Det kommer seks semitrailere med utstyr, så jeg tror det blir det største som har vært gjort i Kulåsparken før. Konsertsystemer i Oslo, som vi samarbeider med, kommer også med sin største lysrigg, som i utgangspunktet er beregnet for cirka 15.000 mennesker. Det er morsomt å dra på litt og det litt megalomane er jo også i ånden til Pink Floyd, sier Bjørnar Strøm i Pulse of Floyd.

20 mann på tur

Hyllestbandet har holdt på kontinuerlig i ti år.

– Det er kanskje det vi er mest stolte av, at vi har fått dette til å gå i balanse gjennom disse årene. Det vi har tjent har vi lagt inn igjen i Pulse of Floyd, for å kunne bygge det så stort som mulig. Og vi fortsetter å ekspandere, blant annet skal vi gjøre Vestlandet og Nord-Vestlandet etter det framover, forteller Strøm.

– Interessen for Pink Floyd og da også Pulse of Floyd er nesten sjokkerende stor. Blant annet spilte vi for et utsolgt Ibsenhuset i Skien sist lørdag. Vi har nesten blitt litt bortskjemte. Samtidig så er vi kanskje det eneste Pink Floyd-hyllestbandet i Norge som holder på året rundt. Det er et par-tre andre band, men de er mer prosjektbaserte, sier Dag Enggrav, som også kan fortelle at Pulse of Floyd reiser rundt med nærmere 20 mann når de er på turné. Ti av dem spiller for øvrig i bandet.

God magefølelse

Etter å ha fått orden på økonomien etter sommerens store festivalunderskudd, har Gleng-leder Pål Antonsen en god magefølelse når de igjen satser på Glengfestivalen.

– Ja, magefølelsen er faktisk fabelaktig. Vi samarbeidet med Pulse of Floyd da de spilte på Akershus festning i sommer, vi kjenner hverandre godt og vi har et fruktbart samarbeid. I tillegg arrangerer vi denne konserten sammen, med et felles ansvar for arrangementet. Så dette ser vi fram til og det er morsomt å være med og arrangere konsert i Kulåsparken. I tillegg skal vi ha to eller tre festivaldager i forkant, som vi da arrangerer i Glenghuset, med Pulse of Floyd i Kulåsparken som rosinen i pølsa avslutningsvis. Dette blir et arrangement hvor vi føler vi ikke tar en stor risiko. Dessuten mener vi at 16. juni er en perfekt dato. Da har det akkurat blitt skoleferie og folk flest har ennå ikke rukket å dra på ferie, sier Antonsen.

Foreløpig er det ikke klart hvem som skal spille under Glengfestivalen i Glenghuset. I tillegg skal man ha et supportband for Pulse of Floyd. 

Glengfestivalen

Etter et større underskudd som følge av færre publikummere enn forventet i fjor, satser Gleng på Glengfestivalen i år igjen.

Selve festivalen starter 13. eller 14. juni i Glenghuset, men hovedattraksjonen blir Pulse of Floyd i Kulåsparken 16. juni.

Pulse of Floyd skal benytte anledningen til å markere sitt ti-års jubileum, med det som skal bli deres største show til nå.

Artikkeltags