Ragnarok vendte hjem

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Ragnarok gjorde stor suksess da de åpnet europaturneen på Glenghuset lørdag. Der fikk de god drahjelp av de lokale bandene Drephjard og Evening.

DEL

Sammen med Fredrikstadbandet Drephjard og Mysen- og Askimbandet Evening, leverte Ragnarok en forrykende black metal-kveld på Glenghuset. Evening hadde forresten et stort spenn i alderen på medlemmene; de var fra 19 til midten av 30-åra.

Cirka 130 personer hadde billett til lørdagens konsert. Mange hadde forhåndsbestilt og en halvtime etter at dørene åpnet klokka ni, var alle billettene revet bort. Atskillige skuffede sjeler måtte gå fra konsertlokalet uten å få med seg Ragnaroks første konsert i Sarpsborg på ti år.

God stemning

Byen vår har et stort metalmiljø, så overraskende var det ikke at et så stort band som Ragnarok trakk mange tilhørere. Litt overraskende var det dog at ikke alle 130 med billett befant seg i konsertlokalet da Ragnarok entret scenen på slaget midnatt. Men nok om det. Stemningen blant publikum var fabelaktig og det var nok mange her som fikk en stor opplevelse som de hadde ventet på lenge, lenge. Ragnarok er et godt liveband og leverte et imponerende sceneshow som nok ga det ivrige publikummet gåsehud. De fleste gikk nok hjem med skjelvende trommehinner også, for her sparte man ikke på lyden.

Denne lørdagen spilte Ragnarok materiale fra alle skivene sine, inkludert "Blackdoor Miracle" som kom i april i år. Ragnaroks fanskare har blitt bare større og større med årene.

-Det er fordi vi har hatt riktige kontakter, sier trommeslager Jontho.

-Eller kanskje folk bare er lei av å være snille? spør gitarist Rym, mens de sitter i artistgarderoben før konserten.

Fortjener oppmerksomhet

Ragnarok ble startet opp i 1994 og bandet har gitt ut fem album i løpet av de ti årene som har gått siden den gang. De har også turnert Europa og det amerikanske kontinentet i flere år og er et anerkjent navn i black metal-miljøet verden over. Men likevel er det få nordmenn som vet hvem Ragnarok er.

-Jeg har fulgt bandet i mange år og jeg mener at Ragnarok er et av de mest undervurderte banda vi har i Norge, forteller Stig Alkvist (33), som driver butikken "Wolf's lair" i Oslo og solgte belter, t-skjorter, CD'er og annet på konserten lørdag.

Vokalisten Hoest, som de har hentet inn fra bandet Taake, har løfta Ragnarok opp til det nivået de fortjener; et stabilt liveband, forklarer han, de fortjener rett og slett mer oppmerksomhet.

En av grunnene til at band som Ragnarok får så liten oppmerksomhet, mener Alkvist, er at tabloidavisene ikke tar black metal seriøst.

-Det er noe dritt, med tanke på at black metal er Norges eksportartikkel nummer én, utenom fisk og olje. Norsk black metal har salgstall i utlandet som Lene Marlin bare kan drømme om. Men det heter jo at du aldri blir profet i eget land, sier Stig Alkvist.

Artikkeltags