Festivalåpning i finværet

I gang: Bjarne Aaserød (foran) sparket i gang den niende utgaven av Robert Normann-festivalen torsdag formiddag. Her foran Carl Georg Abel-kvintett, som holdt lunsjkonsert.

I gang: Bjarne Aaserød (foran) sparket i gang den niende utgaven av Robert Normann-festivalen torsdag formiddag. Her foran Carl Georg Abel-kvintett, som holdt lunsjkonsert. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Som vanlig skinte solen da Robert Normann-festivalen hadde sin åpningsdag.

DEL

Etter festivalåpningen i Galleri St. Marie, blant annet med festivalutstillingen «Gladtoner» av Gunnar Johnsen, fortsatte Robert Normann-festivalen på Torget, med jazzfiolinist Carl Georg Abel-kvintett og Johanna Winther.

Mange utenbys fra

– Gjennom alle disse ni årene, har det alltid vært fint vær når Robert Normann-festivalen starter. Dessuten er det veldig hyggelig at det kommer så mange mennesker utenbys fra, blant annet fra Molde, Hamar og ikke minst fra Fredrikstad. Fellesnevneren her er Kardamili International Jazz Festival som vi har i Hellas. Der har vi også mange gjester fra rundt om i Norge, og det resulterer i at flere også ønsker seg til Sarpsborg og Robert Normann-festivalen, sier festivalsjef Bjarne Aaserød.

Vi er her ene og alene for å oppleve Robert Normann-festivalen.

Egil Syversen fra Fredrikstad

- Fantastisk

Blant dem som hadde tatt turen til Sarpsborg for å overvære åpningsdagen av Robert Normann-festivalen, var Egil Syversen og Ørnulf Ødegaard fra Fredrikstad.

– Jeg har ikke vært mye i Sarpsborg den siste tiden, men mange av musikerne under denne festivalen treffer vi innimellom. Blant annet på Tamburen i Gamlebyen i Fredrikstad, hvor de har ukentlige jazzkvelder. Det er mye bra musikk på denne festivalen, og vi er her ene og alene for å oppleve det. Dessuten var vi på utstillingen til Gunnar Johnsen tidligere i dag, som også var veldig bra, sier Syversen, som blant annet var kultursjef i Fredrikstad i perioden 1993 til 2007.

De overvar konserten med Carl Georg Abel-kvintett og Johanna Winther, i finværet på Torget.

– Dette er helt fantastisk. Blues og jazz forener byene. Musikk er et internasjonalt språk, så da er det uproblematisk for oss fra Fredrikstad å forstå sarpingene, og omvendt, ler Ødegaard.

Robert Normann-festivalen

Startet torsdag 17. august og varer til og med søndag 20. august.

Festivalen er til ære for gitaristen Robert Normann (1916 - 1998) fra Sarpsborg.

Normann regnes som en av jazzgitarens pionerer.

Artikkeltags