Lokal folkemusikk

KONSERT: Det var koret Cantare som sto bak den lokalhistoriske musikkreisen i Sarpsborg kirke.

KONSERT: Det var koret Cantare som sto bak den lokalhistoriske musikkreisen i Sarpsborg kirke.

Artikkelen er over 1 år gammel

Ikke all folkemusikk har sitt utspring blant høye fjell og dype daler. Torsdag kveld nøt et 40-talls tilhørere folketoner fra Østfold i Sarpsborg kirke.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Bak konserten sto vokalensemblet Cantare fra Fredrikstad. Koret, under kyndige ledelse av dirigent Randi Clausen Aarflot, fikk til fulle vist at også Østfold har rike folkemusikalske tradisjoner vel verdt å bli kjent med.

DYKTIGE: Marianne Tomasgard (fele) og sanger Liv Ulvik var med på gjøre konsertkvelden i kirken til en musikalsk opplevelse for tilhørerne.

DYKTIGE: Marianne Tomasgard (fele) og sanger Liv Ulvik var med på gjøre konsertkvelden i kirken til en musikalsk opplevelse for tilhørerne. Foto:

Det er midler fra Norsk kulturråd som gjorde gårsdagens konsert mulig å gjennomføre. Koret fikk for to år siden støtte av nevnte råd til bestillingsverk av komponisten Henrik Ødegaard, som for øvrig var med som konferansier i kirken. Verkene er basert på gamle folketoner fra Østfold.

Også Østfold Musikkråd og Fredrikstad 450 år har bidratt til å få folkemusikkprosjektet økonomisk i havn.

Solid musikkutdannelse

Ødegaard har bred musikalsk utdannelse og har komponert større verk i flere ulike sjangere.

Også de andre medvirkende under konserten var plukket på øverste musikalske hylle. Felespiller Marianne Tomasgård er kjent fra både film-, plateinnspillinger og TV-programmer,  og har siden 2005 vært medlem av folkemusikktrioen "Kjerringrokk".

Sanger Liv Ulvik er også hun et kjent navn i norsk musikkliv. Blant annet kan hun skilte med mastergrad i norsk folkesang. Hun har tidligere avholdt konserter i de fleste europeiske land. Også Brasil, Japan, USA, Tanzania og Japan har hatt besøk av den dyktige og allsidige sangeren med base i Oslo.

Sarpsborgs egen Carl-Andreas Næss var med på den lokalhistoriske musikkreisen i Sarpsborg kirke som gjesteartist. Han var ikke med under premièren i Fredrikstad onsdag.

Nytt sanghefte

I forbindelse med konsertene ble det lansert et helt nytt sanghefte. Her finnes  sangene som ble presentert under konsertene og flere andre gamle sanger fra lokale kilder i Østfold.

Artikkeltags