Gå til sidens hovedinnhold

Lokal folkemusikk

Artikkelen er over 5 år gammel

Ikke all folkemusikk har sitt utspring blant høye fjell og dype daler. Torsdag kveld nøt et 40-talls tilhørere folketoner fra Østfold i Sarpsborg kirke.

Bak konserten sto vokalensemblet Cantare fra Fredrikstad. Koret, under kyndige ledelse av dirigent Randi Clausen Aarflot, fikk til fulle vist at også Østfold har rike folkemusikalske tradisjoner vel verdt å bli kjent med.

Det er midler fra Norsk kulturråd som gjorde gårsdagens konsert mulig å gjennomføre. Koret fikk for to år siden støtte av nevnte råd til bestillingsverk av komponisten Henrik Ødegaard, som for øvrig var med som konferansier i kirken. Verkene er basert på gamle folketoner fra Østfold.

Også Østfold Musikkråd og Fredrikstad 450 år har bidratt til å få folkemusikkprosjektet økonomisk i havn.

Solid musikkutdannelse

Ødegaard har bred musikalsk utdannelse og har komponert større verk i flere ulike sjangere.

Også de andre medvirkende under konserten var plukket på øverste musikalske hylle. Felespiller Marianne Tomasgård er kjent fra både film-, plateinnspillinger og TV-programmer,  og har siden 2005 vært medlem av folkemusikktrioen "Kjerringrokk".

Sanger Liv Ulvik er også hun et kjent navn i norsk musikkliv. Blant annet kan hun skilte med mastergrad i norsk folkesang. Hun har tidligere avholdt konserter i de fleste europeiske land. Også Brasil, Japan, USA, Tanzania og Japan har hatt besøk av den dyktige og allsidige sangeren med base i Oslo.

Sarpsborgs egen Carl-Andreas Næss var med på den lokalhistoriske musikkreisen i Sarpsborg kirke som gjesteartist. Han var ikke med under premièren i Fredrikstad onsdag.

Nytt sanghefte

I forbindelse med konsertene ble det lansert et helt nytt sanghefte. Her finnes  sangene som ble presentert under konsertene og flere andre gamle sanger fra lokale kilder i Østfold.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.