Det var tett kamp mellom familiefilmkandidatene, men etterhvert dro Løvenes Konge seieren i land med flest stemmer. Avstemningen avsluttet lørdag 15.juli og det var demed klart at filmen fra 1994 hadde danket ut konkurrentene Flåklypa og Børning.

Viser også Dirty Dancing

Løvenes Konge blir vist på et elleve ganger fem meter stort filmlerret plassert mellom Tvete og Fratelli i gågata fredag 18. august - for øvrig samme dato som filmen hadde lasering i Norge i 1994. Senere samme kveld vil også Dirty Dancing bli vist, tretti år etter at den kom ut i 1987.

Arrangementet med utekino i gågata er et samarbeid mellom Sarpsborg kino og iSarpsborg, med økonomisk hjelp fra Sparebank1. Utekinoen arrangeres samme helgen som Sarpsborgmarken holdes og NRK Sommertoget kommer til byen.

Venter folkeliv

Det er ventet et folkeliv i Sarpsborg helga 18.-20.august, og Regine Hansen fra iSarpsborg ser frem til å jobbe fremover mot dette arrangementet.

– Vi kommer til å mobilisere deretter, fordi det kommer til å skje masse i sentrum den dagen. Vi gleder oss, og det kommer til å bli folkeliv med både aktiviteter og musikk som passer til filmene som skal vises, og annen underholdning.

Det kommer til å bli folkeliv med både aktiviteter og musikk som passer til filmene som skal vises

Regine Hansen, iSarpsborg

På utekinoarrangementet blir det mulighet til å kjøpe popkorn og brus, som hører til på ethvert kinobesøk.

Når det gjel­der sit­te­plas­ser opp­ford­res folk til å ta med pledd og sit­te­un­der­lag, og kan­skje en lav stol hvis noen øns­ker det.