Sommernedgang for kinoen – men nærmere 9.000 har likevel valgt film i sommer

Mest sett i sommer: «Grusomme meg 3» trakk flest sarpinger på kino i sommer.Begge foto: filmweb.no

Mest sett i sommer: «Grusomme meg 3» trakk flest sarpinger på kino i sommer.Begge foto: filmweb.no

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sarpsborg kino merker stor publikumsnedgang, sammenlignet med sommeren i fjor. Den mest sette filmen i juni og juli var animasjonsfilmen «Grusomme meg 3».

DEL

– Takket være mye fint vær ser vi at besøket ikke har vært så godt som vi har håpet på. Så fort sola skinner, så merker vi at det blir stille på kinoen. Men når regnværet kommer, da kommer også folket på kinoen, sier kinosjef Trine Groth.

Faktisk har Sarpsborg kino hatt en besøksnedgang på cirka 4.000 sammenlignet med sommeren 2016.

– I juni og juli i år, har vi hatt et besøk på nesten 9.000. Dette er en nedgang opp imot i fjor hvor vi hadde et besøk på 13.000. Men nå skal det også sies at fjoråret var det beste kinoåret på mange, mange år, sier hun.

To premierer i dag

Hele 2016 var veldig bra for Sarpsborg kino med tanke på publikumsbesøk. Men det er mange store titler i vente ut 2017, og allerede i dag er det to nye premierer.

– Vi gleder oss først og fremst til «Baby Driver» og «Valerian and the City of a Thousand Planets» som har premiere på kino fredag 4. august, og «Annabelle 2» som kommer uken etter.

«Annabelle 2» har fått en enorm interesse og positiv omtale i sosiale medier. Så langt er det enighet blant kritikere og publikum at «Annabelle 2 – Creation» er både bedre og skumlere enn den første, forteller Groth.

Store høsttitler

Når høsten kommer, kommer også filmene på rekke og rad.

– I september kommer «Biler 3» og «Askeladden i Dovregubbens hall». Så følger vi på med «Snømannen», som er basert på boken til Jo Nesbø med samme navn, mens «Karsten og Petra lager teater» kommer i oktober. I november har vi «Ekspedisjon Knerten», «Thor: Ragnarok» og «Justice League». I desember kommer «Star Wars: The Last Jedi», «Ferdinand» og Harald Zwarts «Den 12. mann». Det kommer selvfølgelig mange flere filmer, men dette var noen av titlene vi tror blir blant de største, sier kinosjefen.

Mest sett på kino i sommer

Topp 10 mest sette filmer i juni og juli

1. «Grusomme Meg 3»: 2005

2. «Kaptein Supertruse»: 950

3. «Spider-Man Homecoming»: 814

4. «Wonder Woman»: 695

5. «Dunkirk»: 684

6. «Pirates of the Carribean: Salazar's Revenge»: 593

7. «Baywatch»: 471

8. «Transformers: The last Knight»: 430

9. «War for the Planets of the Apes»: 296

10. «The Mummy»: 221

Artikkeltags