Mangfoldig babysang med «Kulturskole for alle»-midler

Babysang: Ivrige barn og voksne under babysangen på Kulturskolen sist onsdag: Marianne Aarum (fra venstre), Jane Kleveland Moe, Nour og sønnen Ward, Fortuna med datteren Luliya og Senait med sønnen Mossie.Foto: Jarl M. Andersen

Babysang: Ivrige barn og voksne under babysangen på Kulturskolen sist onsdag: Marianne Aarum (fra venstre), Jane Kleveland Moe, Nour og sønnen Ward, Fortuna med datteren Luliya og Senait med sønnen Mossie.Foto: Jarl M. Andersen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er mange nasjonaliteter som samles under babysangen. Men de minstes reaksjoner viser at musikk er et universelt språk.

DEL

For med en gang Marianne Aarum tar fram et instrument og spiller, så lyser ansiktene til de små opp.

Utfordring

– Det er en liten utfordring i det å ha både barn og voksne fra flere nasjonaliteter, ikke minst når det gjelder språk. Men her er det tydelig at musikk er internasjonalt og fenger alle, sier Aarum. Sarpsborg kulturskoles babysanggruppe har samlinger hver onsdag formiddag.

Lyser opp: Lille Mossie følger spent med når Marianne Aarum begynner å spille.

Lyser opp: Lille Mossie følger spent med når Marianne Aarum begynner å spille. Foto:

– Det har vi fått mulighet til å gjøre via midlene vi fikk til «Kulturskole for alle»-prosjektet. Gruppen er åpen for alle som ønsker å være med. På det meste har vi vært rundt ti voksne med barn her, med deltakere med bakgrunn fra mange land, sier Marianne Aarum.

Mange nasjonaliteter

Den mangfoldige gruppen har deltakere fra både Syria, Eritrea, Nigeria, Palestina, Sudan og Norge.

Universelt: Lyden av instrumenter vekker interessen hos barna.

Universelt: Lyden av instrumenter vekker interessen hos barna. Foto:

– Vi har en fin gruppe her og det er ganske spennende, siden vi kommer fra mange forskjellige kulturer. Vi synger norske sanger, men jeg har også utfordret dem til å vise barnesanger fra deres hjemland, sier Aarum, som understreker at de har plass til flere.

– Dette kan være et viktig sosialt møtested for mange, siden det er ganske stor andel alenemødre her, sier Aarum, som også ønsker flere hjelpere.

Fra før har hun med seg blant andre Jane Kleveland Moe fra Kulturskolen 60+.

- Det er så hyggelig å kunne være her og bidra. Det er givende å ha denne kontakten både med barn og voksne, sier Moe.

Artikkeltags