- Denne nostalgikonserten er mitt hjertebarn

JUBILEUM: Det er tyve år siden Terje Antonsen var med på å starte nostalgikonserten på Sarpsborg Scene. Igår gikk konsert nummer 21 av stabelen.

JUBILEUM: Det er tyve år siden Terje Antonsen var med på å starte nostalgikonserten på Sarpsborg Scene. Igår gikk konsert nummer 21 av stabelen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

— Det startet med at korpset ville ha et prosjekt å strekke seg mot på høsten. Dette sier musikknestoren Terje Antonsen (70) som sammen med Hafslundsøy Musikkorps kunne markere 20 år med «Nostalgikonserten» fredag.

DEL

Konserten på Sarpsborg Scene er blitt oktobers vakreste eventyr for mange sarpinger.

Fredag gikk konsert nummer 21 av stabelen.

Uten voldsom medieomtale og markedsføring fyller konserten lokalet nesten til randen år etter år.

Trofast møter det godt voksne publikummet opp. Igår var cirka 300 av dem på plass.

– Folk liker å høre noe kjent og kjært. Derav navnet nostalgikonsert. Dessuten har konseptet med band møter korps vært vellykket, sier Terje Antonsen. Bandet som frontet scenen var i de første årene The Dynamites og nå Klas Max.

Konserten er viktig for Hafslundsøy Musikkorps.

– Tanken var å skape aktivitet utenom høysesongen på våren, sier Antonsen. – Og det har fungert etter hensikten.

–  Allerede i januar starter vi forberedelsene til høstens store event. Det er 20 år siden eventyret startet, og konserten igår den 21. i rekken.

Terje Antonsen selv er sentral og arrangerer de fleste låtene. Og han sitter i korpset med saxofonen. Og han er med i Klas Max når de entrer scenen.

– Jeg konsenterer meg om saxofonen nå. Den har blitt mitt hovedinstrument, sier han.

Han trenger ingen stor presentasjon. Med i legendariske The Dynamites som ble etablert allerede i 1958 (60 års jubileum neste år). Og ildsjel i Hafslundsøy Musikkorps i omkring 40 år.

– Det var jo Dynamites som spilte sammen med Hafslundsøy på den første nostalgikonserten i 1997, forteller Terje.

Det fortsatte vi med i seks-syv år. Men da Thor Hilmersen måtte trappe ned, så overtok Klas Max - og de har stått foran på scenen siden, forteller Terje Antonsen.

Klas Max var selvsagt med også igår. Men først etter at korpset hadde satt tonen med «Øyamarsjen». Skrevet av korpsets legendariske dirigent Sverre Johansen.

Men så kom Terje Antonsens finger med i spillet. I en fengende medley over norske filmmelodier sveipet de innom alt fra Olsenbanden via Fleksnes til temamusikken fra Orions Belte.

Gjestevokalist iår var unge Phillip Bøckmann. Han har vokst opp ikke langt fra Sarpsborg Scene (tidl. Folkets Hus), men bor nå i Oslo der han er engasjert av Riksteateret med Egners Folk og Røvere.

Phillip har vært med før og iår dro han til med blant annet en Jahn Teigen medley og ganske overraskende- låter av Odd Børre. Men alt henger sammen med alt. Odd Børre var jo vokalist i Kjell Karlsens orkester. Kjell Karlsen - fra Sarpsborg selvsagt-  som også han vokste opp ikke langt fra Folkets Hus.

Klas Max holdt nostalgifaktoren høyt både i første og andre sett, og serverte blant annet en av sine egne dansebandlåter fra tiden de herjet på dansebanene på 70. og 80-tallet- «Jag vil resa från stan».

Hafslundsøys dirigent Sverre Caspersen svingte ikke bare taktstokken med spilte også flügelhorn for anledningen. Og dersom publikum mot formodning mistet konsentrasjonen mellom alt dette, så holdt konfransier Ivar Fredriksen dem våkne med blant annet historien om gutten som lurte på om en fis veide no: «Nei», svarte faren. «Det er jo bare luft.» «Da har jeg drete i buksa», svarte gutten. Og så gikk folk hjem mens de nynnet: «Vi er særpinger alle sammen, vi er født på hellig jord». De fleste gleder seg allerede til neste år.

Artikkeltags