– Det betyr at vi er et skritt nærmere å få realisert en god del av de investeringene vi har lagt opp til her. Bystyret i Sarpsborg har tidligere vedtatt å bygge ut og oppgradere Sarpsborg Scene for 43,1 millioner kroner i perioden 2015 til 2020. I den summen lå det også et håp og forventninger om at Østfold fylkeskommune ville godta en søknad på ti millioner kroner, sier prosjektleder ved Sarpsborg scene, Halvor Titlestad.

Mye av det som var planlagt å gjøre er allerede ferdigstilt, som amfiet, baren, nye toaletter og diverse andre ting. På nyåret begynner også arbeidet med å bedre akustikken i Sarpsborg scene.

– Det betyr mye for oss at vi får de ti millionene. Det akustiske tiltaket er viktig for oss. I tillegg vil pengene komme godt med når vi skal begynne arbeidet med å sette opp en sidescene, eller sideinngang, hvor vi blant annet kan oppbevare kulisser og få lagt bedre til rette for innlasting av utstyr, sier Titlestad.

– Dette framstår som spennende planer, sa Lars Pedersen Due (Ap) da Nærings- og kulturkomiteen onsdag sa ja til søknaden fra Sarpsborg scene om 10 millioner kroner i tilskudd som regionalt kulturbygg. Det var resten av politikerne i komiteen enig i, ifølge Østfold fylkeskommunes nettside (ostfoldfk.no).

Saken sluttbehandles for øvrig i fylkestinget 7.–8. desember.