Bygger Sarpsborg i papp

I Gang: Arbeidet med å bygge Sarpsborg i papp er i gang. Her pønsker Øistein «Blyant» Kristiansen (fra venstre), byarkitekt Simonett Halvorsen Lange, prosjektleder Charlotte Iversen og Olavsdagene-leder Guro Elise Berg på hvordan pappbyen skal bli seende ut.Foto: Lars Weberg

I Gang: Arbeidet med å bygge Sarpsborg i papp er i gang. Her pønsker Øistein «Blyant» Kristiansen (fra venstre), byarkitekt Simonett Halvorsen Lange, prosjektleder Charlotte Iversen og Olavsdagene-leder Guro Elise Berg på hvordan pappbyen skal bli seende ut.Foto: Lars Weberg

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Barn og unge fra hele byen får frie tøyler når Sarpsborg skal bygges i papp.

DEL

Flere skoler er invitert til å være med på prosjektet, og i tillegg holdes det en workshop onsdag 21. september på Sarpsborg scene, hvor også «byskulpturen» blir å se når den er ferdigstilt.

– Vi satser på at den gjøres helt ferdig i løpet av Forbausende byfest-arrangementet lørdag, så publikum kan se det endelige bygget på søndag 25. september, sier prosjektleder Charlotte Iversen.

– En kreativ by

Sammen med byarkitekt Simonett Halvorsen Lange, Olavsdagene-leder Guro Elise Berg og Øistein «Blyant» Kristiansen begynner ideen å ta fysisk form, i samarbeid med Peterson Packaging.

– Vi hadde lyst til å lage en fantasifull versjon av Sarpsborg i papp. Det er ikke mange steder i Norge som har så mye papp og papir, og det har et historisk perspektiv med fossen, tømmer og papirproduksjon. I tillegg har Sarpsborg utviklet seg til å bli en kreativ by med årene. Derfor endte vi opp med dette prosjektet når vi skulle knytte det opp mot 1000-års jubileet, sier Kristiansen.

– Dessuten kan vi knytte det opp mot både byutvikling, miljø og arkitektur, sier byarkitekt Lange, uten at prosjektet skal bli alt for alvorlig.

– Nei da, barna skal få frie tøyler til å lage ting som de vil. Så det er ikke sikkert proporsjoner og detaljer blir helt nøyaktige. På lørdagen er det dessuten åpent for at alle som vil kan komme å bygge byen, sier Berg.

Fascinerende

Selv om barna får stor frihet i det kreative arbeidet, er det likevel visse ting som skal med.

– Ja, vi må ha med en del kjennemerker for Sarpsborg, så det ikke er noen tvil om hvilken by vi ser. Kjente ting som Borregaardspipa, Hafslund hovedgård, Sarpsbrua og vikingskip blir sentrum for oppmerksomheten skal med. Det er fascinerende å bygge by, men vi åpner også for at barna kan fantasere om hvordan Sarpsborg vil se ut i framtiden. Dessuten skal vi lyssette det hele, så det ser fantastisk ut. Ting som ser tøffe ut, blir også populære. Dessuten skal vi filme deler av prosessen sier Kristiansen entusiastisk.

I løpet av Forbausende byfest blir det en lang rekke aktiviteter og underholdningsinnslag rundt om i byen.

Forbausende byfest

Arrangeres 24. september

Skal være et bidrag til å se på bymiljøet og alternativ bruk av byen

Fokus på «Sarpsborg mot 1000 nye år»

Det blir scene med musikkinnslag, familieshow og kulturaktiviteter ved St. Marie plass og Sarpsborg scene

Se fullt program på sarpsborg.com/byfest

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken