Gå til sidens hovedinnhold

Går for orkestergrav på Sarpsborg scene – Vil gjøre det til et unikt kulturhus

Artikkelen er over 3 år gammel

Rådmann Unni Skaar ønsker å sette i gang et forprosjekt vedrørende orkestergrav og ny sceneåpning på Sarpsborg scene og at alt kan framskyndes, for å gjennomføre det i forbindelse med øvrige investeringer ved Sarpsborg scene i 2018 og 2019.

Forslaget støttes av Therese Thorbjørnsen (Ap), som kommer til å stemme for igangsetting av et forprosjekt under utvalgsmøtet tirsdag 21. november.

– Unik posisjon

– Jeg ønsker et forprosjekt om hvorvidt vi kan få til en orkestergrav ved Sarpsborg scene. Får vi til det, så mener jeg at det vil gi Sarpsborg scene en unik posisjon innen kulturlivet i hele regionen. Da vil vi også få mulighet til å sette opp en helt annen type oppsettinger enn det vi har hatt mulighet til fram til nå. Dette kan bli et helt unikt kulturhus hvis vi får til å lage orkestergrav her, sier hun.

- En veldig bra Østfold-scene

Det hele avhenger imidlertid av at Østfold fylkeskommune går inn med ti millioner kroner, noe de er innstilt på å gjøre.

– Nå kan jeg ikke snakke for alle andre partier, men jeg regner med at dette pent og pyntelig går gjennom. Dette er midler som tidligere har vært avsatt til en fylkeskulturscene. Ti millioner av dem ønsker vi å bidra med til Sarpsborg scene, øremerket til orkestergrav, sceneåpning og det som må til i akkurat den prosessen. Da vil Østfold-samfunnet få en veldig bra scene, som kan ta imot både filharmonikerne og Det Norske Blåseensemble. Det blir jo ikke en fullverdig fylkesscene sånn sett, men det blir det nærmeste vi kommer. Jeg tror Sarpsborg scene blir veldig bra, sier leder av Næring og kulturkomiteen i fylkeskommunen, Andreas Lervik (Ap).

Utvidelse av sceneåpningen og bygging av orkestergrav vil medføre at Sarpsborg scene må stenges i minst seks måneder. Ut fra det rådmannen kjenner til, så passer det best fra mars 2019.

I tillegg legges det fortsatt opp til både å rehabilitere fasaden ved Sarpsborg scene, samt å bedre tilgjengeligheten, blant annet for funksjonshemmete.

Kommentarer til denne saken