Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag inviterer miljøvernsjefen til aktiviteter og moro i Jernbanegata

Artikkelen er over 5 år gammel

Et bedre bymiljø er målet for Sarpsborg kommune. Lørdagens byfest er et av virkemidlene.

– Vi har arrangert to fantastiske byfester så langt. Først utenfor rådhuset i 2013, så i Glengsgata i fjor. I år inviterer vi til Forbausende byfest i Jernbanegata, sier miljøvernsjef Charlotte Iversen i Sarpsborg kommune.

Hun oppfordrer sarpinger i alle aldre til å bli med på festen førstkommende lørdag. Der blir det mange aktiviteter og underholdning. Det blir det blant annet musikk og dans, utstillinger, ulike verksteder, gatekunst, sceneshow, konkurranser, vandreteater, matmarked og scienceshow.

Jernbanegata

Det er altså i Jernbanegata det meste skjer, men selve scenen vil stå ved Pellygata Autosenter.

Byfesten er hovedattraksjonen under mobilitetsuka. Denne kampanjen skal fremme mer miljøvennlig bytransport i byer og tettester.

– Vi ønsker at sarpinger skal oppleve byen på en miljøvennlig, aktiv og inspirerende måte. Gater og plasser som ellers er dominert av biler, forvandles under Forbausende byfest til en sosial møteplass. Da kan de oppleve at byrommene kan brukes på flere måter, sier hun.

– Kommunen setter rammene, men vi har et godt samarbeid med lag og foreninger, gårdeiere og andre privatpersoner. Det er lettere å få folk til å bli med fra år til år, sier Iversen.

Kunst

I fjor vakte Are Buraas sin gatekunst stor oppmerksomhet. Det blir også et tilsvarende innslag i år.

Miljøvernsjefen anslår at et par tusen mennesker besøkte arrangementet i fjor. Hun håper selvfølgelig på like stor oppslutning under årets byfest.

Dette er altså den tredje byfesten. Det blir garantert også fest i jubileumsåret 2016.

– Vi har såvidt begynt å planlegge denne festen også.

Lørdag er det dessuten åpen dag på brannstasjonen. Dit kommer brannvesenet og ambulansetjenesten for å vise fram utrykningskjøretøyene. Røde Kors kommer også. Barna kan få kjøre en tur med brannbilen, slukke brann og delta i en kunnskapskonkurranse. Hovedpremien bør være attraktiv: En dag som brannmann.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.