Tre nye navn til den nye Sarpsborgfestivalen-scenen

Østfoldrock: Death By Unga Bunga er et av tre nye navn som er klare for Scene Ø under Sarpsborgfestivalen.

Østfoldrock: Death By Unga Bunga er et av tre nye navn som er klare for Scene Ø under Sarpsborgfestivalen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Programmet på Sarpsborgfestivalens nye scene for Østfoldband begynner og fylles.

DEL

Death By Unga Bunga, Himmelhøyt og Divest er klare for Sarpsborgfestivalen i august. Bandene skal spille på den nye scenen, som har fått navnet Scene Ø.

Bookingansvarlig for Scene Ø, Emilie Slagsvold, er storfornøyd med å ha sikret seg tre nye, gode navn fra området.

– Death By Unga Bunga har allerede tatt verden med storm, og nå er det på tide at Sarpsborg får oppleve dem. Første gang jeg så dette bandet var på UKM i 2009, og jeg har vært hekta siden. Jeg håper Sarpsborgfestivalen er klar for stagediving og gitarsoloer. Himmelhøyt er rå poprock på norsk. De leverer alltid bra konserter, og man blir revet med til både å danse og synge. Divest er et helt nytt band, men mange kjenner nok igjen gutta fra Away. De spilte på Festival Ø i 2017, og fikk masse ros for sin opptreden. Det er skikkelig unorsk, og jeg er veldig stolt over at de skal spille her før de tar verden med storm, sier hun.

Garagerockerne i mossebandet Death By Unga Bunga har allerede holdt på i rundt ti år, og har både vært på sin første headliner-turné i USA, og varmet opp for pønk-legendene i Stiff Little Fingers. Death By Unga Bunga er aktuelle med platen «So Far, So Good, So Cool»

Himmelhøyt er ifølge en pressemelding fra Sarpsborgfestivalen «kjent for sine rastløse rockekonserter anført av frontmann og tekstforfatter Audun Jakobsen. Det oser av mangfold og referansene strekkes innenfor alt fra pop, rock og indie til emo og post-hardcore. Likevel skaper de sitt eget univers der alt havner i Himmelhøyt-bagen. Masse patos, masse digg groove, og et sound som låter strøkent uten at det går på bekostning av brodd. Se for deg at The Killers møter Håkan Hellstrøm i år 2000, og starter et rockeband med norske tekster».

Indiebandet Divest fra Rygge spiller ifølge samm pressemelding «fengende, hjemmelaget gitarpop inspirert av The Strokes, Pavement og vårlige langtidsvarsler. De elsker gode refrenger, umiddelbare gitarhooks og tanken på at alt kommer til å ordne seg». Debutsingelen «Throw Me Off» ble listet på P3 før den i det hele tatt var utgitt, og til våren ventes bandets debut-EP.

Sarpsborgfestivalen

Disse er klare for Sarpsborgfestivalen 30. og 31. august: Madrugada, Ina Wroldsen, deLillos, Eva Weel Skram, Oslo Ess, Katastrofe, Death By Unga Bunga, Aiming for Enrike, Ulrikke, Huma Luma, Divest, Himmelhøyt, Pearly og DJUXXI.

Konsertene under årets festival foregår på to scener.

Artikkeltags