Sarpsborgfestivalen fra A til Å

Fredagsstemning: Åge Aleksandersen & Sambandet sørget for at det ble liv i Kulåsparken fredag.

Fredagsstemning: Åge Aleksandersen & Sambandet sørget for at det ble liv i Kulåsparken fredag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Arbeidslyst: Alt i alt er det cirka 200 personer som må til for å gjennomføre Sarpsborgfestivalen og de frivillige gjør en kjempeinnsats for å skape en bra festival.

Betaling: I år var det kun betaling med kort og Mobile Pay som gjaldt. Valgte du sistnevnte løsning, kunne du for eksempel kjøpe popcorn for en krone. Knirkefri løsning. Forutsatt at du ikke stilte opp med kun kontanter.

Coca Cola: Gjorde det nok bedre under Parkfesten på dagtid for de minste, enn på kveldstid. Og godt er det.

DJ: En av årets nyvinninger var å ha DJ i paviljongen mellom konsertene. Riktignok var det litt liv der utover kvelden, men det kunne kanskje vært like greit å ha noen minutter musikkfri etter at de har gjort seg ferdig på hovedscenen.

Etterfest: Også en nyvinning til årets festival, med nachspiel på Dickens, hvor DJ Birk sto for musikk ut i de sene natterstider.

Fabel: Leverte grei festivalmat, men er det egentlig nødvendig å bruke en Fredrikstad-restaurant til å servere mat for en Sarpsborg-festival? Spesielt når Sarpsborgfestivalen ønsker å knytte til seg lokale samarbeidspartnere. Det finnes helt sikkert lokale leverandører som kunne gjort en tilsvarende jobb.

Gøy: Det så ut til at barna storkoste seg under Parkfesten, både med musikk og godterier. Et bra tiltak for de unge.

Happening: Allerede fra det første året klarte Sarpsborgfestivalen å bli en happening som sarpingene ønsket å få med seg. Så også i år. Festivalen har blitt en real snakkis, og publikum møter opp. Det er bra jobbet.

Illa: Fikk vi helgens høyeste allsang på Magnus Ugglas «Jag mår illa»? Den eller «Kung i baren», som Uggla obligatorisk nok avsluttet med. Stemning var det i hvert fall.

Ja: Minor Majority er kanskje et ukjent navn for mange, men har flere låter som de fleste nok har hørt på radio likevel. En bra booking, som fungerte utmerket tidlig på lørdagskvelden.

Køer: Eller mangel på det. Veldig bra flyt både ved mat- og drikkestasjonene og ved toalettene. Bra planlegging.

Live: Dem som valgte å sitte hjemme, kunne se liveoverføring av Highasakite-konserten på Youtube.

Mingling: Her skal det prates. Sarpsborgfestivalen er like mye et sosialt samlingspunkt, som en arena for musikkopplevelser.

Nisje: Så langt fra en nisjefestival det går an å komme, hvis ikke det å hige etter folkelighet er en nisje i seg selv.

Oppholdsvær: For tredje året på rad spiller været på lag med Sarpsborgfestivalen. Festivalarrangering er en risikosport, i hvert fall hvis man ikke kan tilby tak over publikum. Men det er kanskje ikke noe problem i «Solbyen».

Postgirobygget: Burde soilt nest sist på fredag, med kun Åge Aleksandersne & Sambandet bak seg. Det hadde skapt langt bedre stemning i parken, på en ellers ganske slapp fredag.

Quality: Festivalen skaper ringvirkninger til andre næringer i byen, som hotelbransjen, som kan rapportere om solid belegg denne helgen.

Rock: Hva med å krydre festival line up-en med litt fuzzgitar neste år? Rocken er vel ikke helt død ennå?

Storskjerm: Det er det behov for. Nye Kulås Amfi, med områdene rundt, er faktisk så stort at en storskjerm som viser konsertene hadde bedret konsertopplevelsene.

Tider: Det er svakt at Freddy Kalas går på allerede 12.40, når oppsatt spilletid er klokken 13.00. Jeg vil vel ikke påstå at poden gråt fordi han gikk glipp av «Pinne for landet», men det er uansett greit å få det man betaler for, uten å måtte være tilstede hele formiddagen.

Uggla: Han spilte riktignok tredje sist lørdag kveld, men det var Magnus Uggla som var festivalens «moralske» headliner.

Vakter: Uten å ha ringt politiet for å sjekke hvordan stemningen har vært der, så virker det som om Sarpsborgfestivalen går sin gang uten alt for mye bråk. Et par tilfeller ble observert, men noe er det alltid når store folkemengder samles og alkohol er på plakaten. Men det har virket som om vaktmannskapet har hatt god kontroll.

Www: Det skal dem ha, sarpsborgfestivalen.no er en ryddig og lett oversiktelig nettside, som tar deg rett til poenget. Bra.

X-Factor: Man skal lete litt for å finne et godt poeng på «X», men visste du at Julie Bergan har vært pauseunderholdning på den danske utgaven av «X-Factor»?.

Yndlinger: Når man kjører bobil fra Indre Østfold for å oppleve Sarpsborgfestivalen. Da er du fornøyd med bookingen. Og det viste seg at det var Åge Aleksandersen som var selve yndlingen.

Zzzzz: Var ikke den midterste delen av fredagsprogrammet veldig kjedelig?

Ærverdig: Gode gamle Kulåsparken fungerer perfekt som festivalområde. Logistikken på selve plassen er veldig bra løst, og skulle du trenge en pause, så er byen ti skritt unna.

Øl: Det er bra at Borg bryggerier står for ølsalget, men det skulle kanskje bare mangle. Selv om jeg hører rykter om at O'Learys og Egon ikke er så nøye på det.

Åge Aleksandersen: Reddet fredagen og vekket et ellers tamt publikum. Eller var det tam booking?

Artikkeltags