Timbuktu booket for å lage folkefest

Feststemt: Timbuktu og abndet Damn! kommer til Sarpsborgfestivalen. Her er de på scenen under Månefestivalen i 2015.

Feststemt: Timbuktu og abndet Damn! kommer til Sarpsborgfestivalen. Her er de på scenen under Månefestivalen i 2015. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Svenske Timbuktu & Damn! er klare for Sarpsborgfestivalen. Det er også et av de heteste norske popnavnene de siste årene, Dagny.

DEL

– Vårt mål er å skape folkefest i Kulåsparken, og vi kan knapt tenke oss en bedre artister å gjøre nettopp det med. Timbuktu & Damn! er et eksplosivt liveband. Stjerneskuddet Dagny har virkelig satt sitt preg på året som har gått, og kommer til å sjarmere festivalpublikummet i senk, mener festivalsjef Hans Petter Løkkebakken.

– Verdensunik

Timbuktu, eller Jason Diakité som han egentlig heter, fikk sitt store gjennombruddet med monsterhiten «Det löser sej» og albumet «Alla vill til himmelen men ingen vill dö» i 2005. Siden den gang har skåningen vært kjent for sine entusiastiske og karismatiske konsertopptredener. «Med en backkatalog som de fleste, uansett sjanger, bare kan misunne ham er det ingen tvil hos oss. Å få dette unikumet av en artist til Kulåsparken er både en ære og en glede», står det i pressemeldingen fra Sarpsborgfestivalen.

Da Timbuktu & Damn! spilte på Månefestivalen i 2015, skrev Fredriksstad Blads anmelder: «Når bandet entrer scenen for andre gang med «Det löser sej» og «The botten is nådd», har de lagt bak seg halvannen time bestående av ren antidepressiva. En verdensunik artist», til terningkast fem.

Ny norsk popstjerne

Tromsø-jenta Dagny dukket opp i 2016 med debutsingelen og hiten «Backbeat», som per i dag har 32,5 millioner strømminger på Spotify, som gjorde hennes navn kjent langt utenfor Norges grenser. Oppfølgeren «Fool's Gold», i duett med amerikaneren Børns, gjorde det såpass bra at det amerikanske magasinet Forbes i 2016 spådde henne til å bli den neste popstjernen. 

Det kritikerroste minialbumet «Ultraviolet» og de fengende singlene «Wearing Nothing», som nylig ble nominert til Årets låt under Spellemann 2017, og «Love You Like That» har utvilsomt vært med på å underbygge dette.

Dagny er spådd å bli en av Norges største popeksporter og er ofte sammenlignet med blant andre Taylor Swift.

– Live er hun et fyrverkeri av en formidler, og vi ser fram til å oppleve en av landets mest karismatiske artister på scenen hos oss, sier Løkkebakken. 


Sarpsborgfestivalen arrangeres i Kulåsparken 31. august og 1. september. Følgende artister er så langt bekreftet til festivalen: DumDum Boys, Europe (se), Klovner i kamp, Timbuktu & Damn (se) og Dagny.

Hvem som spiller på hvilke dager, og når, er foreløpig ikke avklart.

Artikkeltags