– Vi inviterer til fest for å feire gode sarpinger. I tillegg bruker vi lokale krefter til å stå for underholdningen, så både de nominerte og de som står for underholdningen er lokale talenter, sier utvalgsleder for kultur og oppvekst i Sarpsborg kommune, Therese Thorbjørnsen.

En festaften

Det er Sarpsborg idrettsråd, kulturrådet, Sarpsborg kommune og Sarpsborg musikkråd som står bak Sarpsborggallaen, som skal gjøre stas på dem som har skilt seg ut innen kultur og idrett i året som har gått.

– Jeg føler, og har fått tilbakemeldinger på, at det er ekstra stas at vi samler alt i Sarpsborgs storstue, i stedet for at man deler ut prisene i tilstelninger hver for seg. Nå blir det satt i en helt annen setting, hvor alle samles. Alle de nominerte er også inviterte, i tillegg til at vi har et godt program for publikum, sier Ole Henrik Andersen i Sarpsborg idrettsråd.

Erik-André Hvidsten er konferansier, mens blant andre Malin Joneid Ellefsen, Ingeborg Walther, BUL Sarpsborg, Hannestad barnekor, Skjeberg turn RG, danseklubben Evolution, samt husbandet som ledes av Espen Østang Mangen, står for musikk og underholdning.

– Vi inviterer til fest, så det er bare fint hvis folk pynter seg litt. Vi valgte å kalle det galla, for at det skulle være litt stil over det, sier prosjektleder for Sarpsborggallaen, Siri Braadland Harborg, som understreker at det også er frivillighetsarbeid som ligger til grunn for gjennomføringen av Sarpsborggallaen.

Nytt av året er at det deles ut en egen frivillighetspris og et kulturstipend.

De nominerte til kulturprisen

Spilloppgjengen

Julius Harildstad (dirigent for seniorscenen)

Bjørnar Spydevold (sanger og skuespiller)

Torill Stokkan (rådgiver, forfatter, leder av Litteraturuka)

Ingebjørg Guslund (Storedal kulturhus)

Diorama – Sang, dans og drama

Sarpsborg 08

Knut-Erik Rønne (tekstforfatter, teater)

De nominerte til Frivillighetsprisen

Britt Paulsen (Kulturskolen for de over 60 år)

Bodalsgutta

Seniornett Sarpsborg Øst

Prosjekt Stasjonsbyen med Løkkegutta

Juan Lopez (Sarpsborg karateklubb)

Eva Torp Johansen (Nygårdshaugen IL)

De nominerte til Kulturstipendet

Diorama – Sang, dans og drama

Carl-Christian Kure (operasanger)

I tillegg deles Idrettsrådets idrettsstipend og Idrettsrådets æresbevisning ut, og det kåres Årets sarping, Allegroprisen deles ut og de som har hevdet seg i mesterskap får utmerkelser.