Sarpsborggallaen ble arrangert for første gang i fjor, og i løpet av lørdagskvelden deler Sarpsborg idrettsråd ut prisene «Årets unge talent» og «Idrettsrådets hederspris», som ble delt ut på Sarpsborggallaen for første gang i fjor, mens Sarpsborg musikkråd deler ut «Allegroprisen».

Det blir også delt ut en publikumspris i samarbeid med Sarpsborg Arbeiderblad, som har fått navnet «Årets sarping», som i fjor gikk til Snorre Walther, for sin innsats for å få NRKs Sommerbåten til Høysand.

Sarpsborg kommune deler også ut en hedersbevisning til medaljevinnere i ulike mesterskap.

I tillegg deler ordfører Sindre Martinsen-Evje ut Sarpsborg kommunes kulturpris.

De nominerte til kulturprisen

– Vi har fått inn sju nominerte til kulturprisen, og alle er verdige vinnere. Vi fikk inn veldig mange gode kandidater og vi gleder oss til å gjøre stas på dem, sier Thorbjørnsen, som er juryleder for kulturprisen.

Der er de nominerte til Sarpsborg kommunes kulturpris 2017 er Eva T. Johansen og Nygårdshaugen idrettslag, Philip Bøckmann, Tur- og lysløypekomiteen for Sarpsborgmarka ved Aage Rishøi, Spilloppgjengen ved Kai Robert Johansen, Lionsklubbene Borg og Skjeberg, Den norsk kirke i Sarpsborg og Knut Erik Rønne.

Hysj-hysj

– Tidligere har det vært litt hysj-hysj rundt hvem de nominerte har vært, men i år går vi ut med de nominerte til kulturprisen og ber også inn samtlige til selve gallaen, sier Halvor Titlestad, som også opplyser at Oda Oliversen stepper inn og synger jubileumssangen, som Ulrikke Brandstorp skulle framført, siden Brandstorp er opptatt med videoinnspilling.

Kveldens konferansierer er Malin Schavenius og Markus Rosså, som får selskap av blant andre Sveinung Eide Hansen, Rockekoret, Sarpsborg turnforening, Carl-Christian Kure, Eirik Grøtvedt og Villekulla.

Sarpsborggallaen

Holdes på Sarpsborg scene lørdag 28. januar

Sarpsborggallaen er et samarbeid mellom idrettsrådet, kulturrådet og musikkrådet, som sammen med Sarpsborg scene, kommunen og isarpsborg vil markere det rike mangfoldet – og de høye toppene – i det lokale idretts- og kulturlivet.