Gårsdagens første solist var pianist Eirik Stømner. Han imponerer med presist og levende spill i Mozarts vanskelige og alvorlige d-moll partier.

Samspillet mellom Eiriks raske triller og symfoniorkesterets lange spenningsfylte drag var upåklagelig.

Se også bildeserie: Unge Talenter 2008

Østfold symfoniorkester hadde noe grums i startgropen, men renset raskt systemet og overbeviste med god samklang, renhet og høy musikalsk formidling.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det er godt at det finnes et slikt musikktilbud merket med Østfold, samt at så mange unge får muligheten til å utvikle seg innen orkesteret.

Gror i musikkmiljøet

Kvelden bød på hele ni unge solister, blant dem to svært unge fiolinister. Niåringen Astrid Dahl framførte Levis tarantell med rytmisk eleganse, stor sjarm og en spent mor som konsertmester for orkesteret. Fra Moss kom Anne Christina Olaussen og stjal showet med imponerende musikalitet, avansert spill, rene toner, gitarspill på fiolinen og sjarmerende forsiktighet.

Fast inventar i Østfold symfoniorkester, 14 år gamle Johanne Grindstad, åpnet andre akt med Mendelssohns fiolinkonsert i e-moll. Hun viste stor musikalsk forståelse og leverte det krevende verket med varm innlevelse og bravur.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra mester til highschool

Repertoaret besto stort sett av klassiske mestere som Mozart og Beethoven, men som siste nummer i første akt ble symfoniorkesteret byttet ut med en nok en satsing på de unge, og de klassiske verkene byttet ut med nye arrangementer fra ungdomsfilmen High School Musical.

Dette viser at Østfold symfoniorkester helhjertet innlemmer de unge i sin musikalske satsing, noe som allerede unner gårsdagens konsert høstet modne og saftige musikalske frukter.