Sommersamling for unge strykere

ØVING: Hele strykefamilien er representert på sommerleir med De Unges Orkesterforbund (UNOF). Her får SAs utsendte en smakebit av konsertprogrammet med tema fra "Games of Thrones". Helle Tennøe Andersen dirigerer.

ØVING: Hele strykefamilien er representert på sommerleir med De Unges Orkesterforbund (UNOF). Her får SAs utsendte en smakebit av konsertprogrammet med tema fra "Games of Thrones". Helle Tennøe Andersen dirigerer. Foto:

På Stenbekk øver 23 barn og ungdommer fra 10-14 år rundt seks timer hver dag.

DEL

Det er niende året De Unges Orkesterforbund (UNOF) arrangerer sommerleir for barn og ungdom som spiller strykeinstrumenter i Østfold. I år er det 23 barn og unge tilstede.

Sommerleiren har tittelen "Strykerne på grensen", og holder til på Stenbekk Misjonssenter i Sarpsborg fra søndag til torsdag. Tidligere har leieren blitt avholdt i Halden og på Ørje.

Hele strykefamilien

– I år er hele strykefamilien representert, det er gøy. Fiolin, bratsj, cello og kontrabass, opplyser leder i UNOF Østfold, Øystein Klubbenes Vingerhagen.

Barna tilhører hovedsaklig ulike kulturskoler i distriktet, men noen spiller også privat.

– Leieren er en klassisk sommerleir med overnatting, kiosk, aktiviteter og annet gøy. Men i tillegg øver vi mye. Noen øver til og med i pausene. Her lærer barna å jobbe for å nå et mål. At det ikke alltid er snarveier, opplyser Vingerhagen.

Og et av målene er konserten som blir avholdt på Metodistkirken i Sarpsborg siste dagen av leieren.

FORNØYDE: Deltakerne på UNOF Østfolds sommerleir for strykere er så fornøyde at de like gjerne vender tilbake år etter år. Fra venstre: Fiona Cecilie Mobech Sweder (10), Sofia Amundsen (13), Klara Emma Øyen Malmedal (10) og Teodor Nybøle (13).

FORNØYDE: Deltakerne på UNOF Østfolds sommerleir for strykere er så fornøyde at de like gjerne vender tilbake år etter år. Fra venstre: Fiona Cecilie Mobech Sweder (10), Sofia Amundsen (13), Klara Emma Øyen Malmedal (10) og Teodor Nybøle (13). Foto:

Ivrige kursdeltakere

I en av pausene tok Sarpsborg Arbeiderblad en prat med noen av barna. Sofia Amundsen (13) fra Sarpsborg, Fiona Cecilie Mobech Sweder (10) fra Moss, Klara Emma Øyen Malmedal (10) også fra Moss, og Teodor Nybøle (13) fra Fredrikstad.

– Vi har øvd på fire stykker som instruktørene har valgt. Og så har vi pauser med forskjellige aktiviteter, forklarer Teodor Nybøle som spiller fiolin.

– Da har vi spilt fotball, og hatt forskjellige leker, legger Fiona Cecilie Mobech Sweder (10) til. Hun spiller hovedsaklig cello, men skal få spille kontrabass på ett av stykkene.

På kurset er det noen nye, men også mange gjengangere fra år til år.

– Jeg er her på 4.året, og mange av oss som er her kjenner hverandre fra sommerleieren, forteller Sofia Amundsen som spiller fiolin.

Lite nerver

– Vi har også øvd på kammermusikk i kvartetter og trioer, og har hatt huskonsert for hverandre.

Ingen av dem er fremmede for konserter, og det er lite nerver å spore dagen før konsert.

– Når vi øver nå så høres det fint ut. Det blir ikke trist å dra hjem, for uansett kommer vi tilbake neste år, konstanterer Fiona.

Hva er det aller beste med sommerleieren?

– Øvinga, og det å spille sammen, svarer Teodor mens jentene er helt enige i svaret.

Artikkeltags