Spiller for framtiden

STORT: Tonic Breeds med Patrik Svendsen i spissen, er klare for landsfinalen i GBOB, verdens største livekonkurranse for band. (Foto: Privat)

STORT: Tonic Breeds med Patrik Svendsen i spissen, er klare for landsfinalen i GBOB, verdens største livekonkurranse for band. (Foto: Privat)

Artikkelen er over 6 år gammel

Sarpsborgbandet Tonic Breed står foran sin største sceneopptreden noensinne. Søndag førstkommende er det nemlig klart for landsfinalen i GBOB - Global battle of band, som er verdens største live konkurranse for band.

DEL

– Nå er det bare det som gjelder. Vi har hatt flere konserter for å forberede oss fram til søndagen, og nå får vi bare ta det som det kommer, sier vokalist og gitarist Patrik Svendsen (22).

Sikter høyt

Sammen med Daniel Pettersen (trommer), Rudi Golimo (bassist) og bandets nye gitarist Thomas Koksvik (21) fra Asker, er han innstilt på å gi alt når landsfinalen arrangeres på John Dee. Der møtes rundt 20 band som er sendt videre etter delfinalene, og vinneren derfra får representerer Norge i den store verdensfinalen. Guttene legger ikke skjul på at de sikter høyt, men forventer likevel ikke å gå helt til topps.

– Vi spiller på lik linje med de andre bandene, og alle fortjener å være i finalen, sier Svendsen.

Han er svært fornøyd med at bandet nå endelig har fått på plass et nytt medlem. Etter at gitarist Anders Bekken ga seg, har Tonic Breed jobbet for å få på plass en ny.

– Nå er vi veldig fornøyd over å ha med oss Thomas Koksvik, han kommer garantert til å levere villt bra på søndag, sier Svendsen som ble kjent med gitaristen på Trøndertun folkehøyskole.

Nye låter

Bandet ble etablert for rundt fire år siden, og selv om medlemmene i dag studerer og jobber ved siden av, bruker de mye tid på musikken.

Metallbandet ga i fjor ut albumet «On the Brinc of Destruction», og spilte release for et fullsatt Glenghuset. Bandet har dessuten vunnet Østfoldmesterskapet for band, og er i full gang med planer for ny utgivelse.

– Vi skriver låter, men når vi gir ut noe nytt er for tidlig å si.

Målet er å komme lengst mulig, og gjerne leve av musikken.

Les mer i fredagens utgave av Sarpsborg Arbeiderblad.

Artikkeltags