- Interessen er allerede stor, sier Bjarne Aaserød, som er leder av nyetablerte Sarpsborg Jazzklubb. 2. februar går startskuddet for jazzklubbens faste arrangement på Hotel St. Olav som vil foregå både torsdager og fredager.

I klubbstyret sitter også Per Olaf Toftner, Sunniva Berg, Rolf Werner og Johnny Lauritzen.

- Det er jo litt morsomt at av styret på fem så er det kun jeg som ikke er utøver, humrer Aaserød, og forsikrer at han ikke har tenkt å gjøre noe med nettopp det.

Bredden

Jazzklubben vil satse på bredden i musikksjangeren, og ønsker å være en del av det norske jazzmiljøet. Den første uka i februar arrangeres en landsomfattende vinterfestival som alle landets jazzklubber er med på å markere, og Sarpsborg har allerede programmet klart.

- Vi velger å åpne med en stor jamsession, og det blir garantert en morsom kveld. Kristian Mortensen, Ove Billington, Hermund Nygaard og flere lokale som har etablert seg som jazzartister kommer tilbake til hjembyen for å være med på denne kvelden, opplyser Aaserød.

Magnolia Jazzband som er et av de få bandene som spiller New Orleans Revival Jazz holder konsert helgen etter, og 16. februar er det klart for karibisk jazz fra Stockholm når Swingsters inntar scenen.

Treffsted

Fredag blir den faste konsertkvelden hver uke, og en kveld i måneden håper jazzklubben å kunne arrangere jamsession med hovedsakelig lokale musikere.

- Vi håper jo at klubben blir et treffsted, også for folk som ikke er jazzeksperter. Hver torsdag har vi åpent hus hvor vi håper folk vil stikke innom, gjerne med tips til artister eller aktiviteter i jazzklubben, sier Johnny Lauritzen. Han har allerede knyttet kontakt med musikklinjen på Greåker videregående skole, nettopp med tanke på å trekke inn flere yngre utøvere og publikummere.

Sangeren Sunniva Berg har ikke så veldig lang erfaring innen jazz, men synes det er flott å få være en del av den nystartete klubben.

- Jazz er så mangt, og både Sarpsborg og Østfold har godt av flere konserttilbud. Vi blir et fint supplement til Gleng som har sine jazzkafeer på lørdager, sier Berg.