Bjørn Skagestad spiller Erling Stordahl

Tilbake til Sarpsborg: Bjørn Skagestad får hovedrollen i forestillingen «Fra mørke til lys» på Storedal kultursenter. Her fra et utdrag av «Sverdet» i Hafslundparken i 2016.

Tilbake til Sarpsborg: Bjørn Skagestad får hovedrollen i forestillingen «Fra mørke til lys» på Storedal kultursenter. Her fra et utdrag av «Sverdet» i Hafslundparken i 2016. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

24. august er det premiere på stykket «Fra mørke til lys» på Storedal kultursenter, med Bjørn Skagestad i rollen som Erling Stordahl.

DEL

Forestillingen skal formidle og «fornemme» livsfilosofen, gründeren, musikeren og mannen Erling Stordahl (1923 -1994).

– Vi har nå den store glede av å informere om at det er en av Norges store skuespillere; Bjørn Skagestad, fra Nationaltheatret i Oslo, som skal gi oss opplevelsen av Erling Stordahl, hans liv, tanker og filosofi. Dette da i samspill med nåtidig lyddesign av Jonas Bjerketvedt – og tidligere tiders «stemmer» fra Snorre – og hørespillet, som Erling Stordahl selv forfattet, også kalt «Fra mørke til lys», informeres det i et presseskriv fra arrangøren.

Karl Erik Solgård skal arrangere stykket, som har premiere 24. august i uteamfiet på Storedal kultursenter, stedet Erling Stordahl skapte – og «hvor hans entusiasme, visjoner, tenkning og filosofi stadig er til stede, selv flere år etter hans død», står det videre i pressemeldingen.

Storedal Kultursenter ble skapt for at synshemmete skulle få oppleve naturen, plantene, luktene og lydene. Erling Stordahl ble blind som 13-åring, og dedikerte store deler av sitt voksne liv til å bevise at funksjonshemningen ikke er et hinder, men en mulighet for livsutfoldelse.

I tillegg til premièren er det satt opp forestillinger 25., 26. og 27. august, samt fredag 1. september.

«Fra mørke til lys»

Forestilling om Erling Stordahl, med premiere i uteamfiet på Storedal kultursenter 24. august.

Tekst: Erling Stordahl og Snorre Sturlasson

Skuespiller: Bjørn Skagestad

Regi og bearbeidelse: Karl Erik Solgård

Lyd-design: Jonas Bjerketvedt Ide: Torill Stokkan og Karl Erik Solgård

Ansvarlig for oppsetningen er Stiftelsen Storedal Kultursenter.

Artikkeltags