Regissør Per-Olav Sørensen har blant annet gjort serier som «Nobel», «Kampen om tungtvannet» og «Halvbroren». «Closer» har blitt kalt en «moderne klassiker» og ble skrevet av engelskmannen Patrick Marber i 1997. Stykket er spilt jevnlig over hele verden siden da, og ble også filmatisert i en større Hollywood-produksjon i 2004, med blant andre Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman og Clive Owen i rollene.

I den norske oppsetningen spiller Nicolai Cleve Broch (Larry), Andrea Bræin Hovig (Anna), Anders Danielsen Lie (Dan) og Ester Grenersen (Alice).

Savnet Riksteateret

– Vi har gjennom mange år savnet å ha Riksteatret i Sarpsborg. Nå klarer vi likevel å tilby kvalitetssterkt teater med noen av landets fremste skuespillernavn, og en regissør som har laget mange populære produksjoner for både scene og skjerm. I tillegg til denne forestillingen er han til høsten også aktuell med «Les Misérables» på Folketeateret i Oslo. Vi har et godt håp om at publikummet vårt i Sarpsborg vil ta godt imot denne forestillingen, og billettene ligger allerede ute for salg, sier leder ved Sarpsborg scene, Halvor Titlestad.

Om stykket heter det at det er «historien der to pars skjebner veves sammen. «Closer» er et stykke om «kjærlighet» og «sex», og skadene vi påfører hverandre i navnet til disse to «goder», enten vi mener det eller ikke. «Closer» er også en historie om «sannhet», og hvordan de ulike karakterenes anspente forhold til sannheten får store konsekvenser både for dem selv og andre».

Tragikomisk

«Closer» beskrives også som «morsomt, dypt tragisk, men også sviende gjenkjennelig».

– Da «Closer» hadde urpremière i London i 1997 var stykket en knyttneve rettet mot det moderne vestlige menneskets lemfeldige omgang med «sannhet», og hvordan «kjærligheten» ligger igjen på slagmarken. Stykket er om mulig mer aktuelt i dag, 20 år senere, skrives det i en pressemelding fra Sarpsborg scene.

Regissør Per-Olav Sørensen arbeidet på Oslo Nye Teater da stykket hadde Norgespremiere der i 1998, da i Kjetil Bang-Hansens regi.

– Jeg likte stykket da, og jeg liker det om mulig enda mer nå. Da sjansen bød seg til å få dykke ned i dette materialet sammen med fire fantastisk flotte skuespillere, måtte jeg ta den. Det er alltid moro å sitte med et stykke i hånden som man på forhånd vet at publikum vil kunne underholdes av, relatere til, og bli utfordret av, sier Sørensen.

«Closer» er en samproduksjon mellom Østfold kulturutvikling, POS Theatre Company og Parkteatret produksjoner.