Lover rundt 20 millioner kroner til lokal kultur

Lokal kultursatsing: Leder for kultur og oppvekst,Therese Thorbjørnsen (Ap), lover cirka 20 millioner kroner ekstra til lokal kultur, hvis Arbeiderpartiet vinner Stortingsvalget.

Lokal kultursatsing: Leder for kultur og oppvekst,Therese Thorbjørnsen (Ap), lover cirka 20 millioner kroner ekstra til lokal kultur, hvis Arbeiderpartiet vinner Stortingsvalget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis Arbeiderpartiet vinner valget.

DEL

– Hvis dagens regjering hadde fulgt opp Arbeiderpartiets kulturløfte om at én prosent av statsbudsjettet skal brukes til kultur, så hadde vi i Sarpsborg kommune hatt 20 millioner kroner mer å rutte med til kulturformål, sier leder kultur og oppvekst, Therese Thorbjørnsen (Ap), som sier at samme forslag ligger på bordet i år.

Stram økonomi

– For oss i en kommune med stram økonomi, så er det penger vi kunne gjort mye med. Det er penger vi faktisk trenger for å arbeide videre med det vi ønsker innen kulturfeltet. Det vil blant annet si ytterligere satsing på kulturskolen, en vider utvikling av Sarpsborg scene og på fritidsklubber. I tillegg trenger vi et nytt bibliotek i Sarpsborg. Vi har mange utfordringer på kulturfronten og vi trenger mer penger for å gjennomføre det. Det er viktig at vi har gode kulturscener og kan gi gode kulturopplevelser. For oss som er lokalpolitikere er det mye vi ønsker å gjennomføre, men alt handler om prioriteringer, sier hun.

Kulturskolesatsing

Thorbjørnsen mener også at det er på tide å løfte kulturpolitikk opp og fram i valgkampen.

– Arbeiderpartiet har lansert et nytt kulturløfte og vi har vist tidligere at dette er vi troverdige på. Dersom Frp og Høyre hadde opprettholdt målet om å bruke én prosent av statsbudsjettet på kulturformål, hadde vi hatt nesten to milliarder mer til kultur på landsbasis i år. For pengene som da hadde kommet til Sarpsborg, kunne vi gitt mange fine kulturopplevelser. I kulturløftet til Arbeiderpartiet legges det opp til mer støtte til kulturskolene og det er en kjærkommen satsing. Vi ser hvor viktig kulturskolen er for barn og unge her i Sarpsborg, sier Thorbjørnsen, som ønsker at kultur løftets opp og prioriteres nasjonalt.

– Det handler om at vi skal ha noe å leve for, ikke bare noe å leve av, sier hun.

Artikkeltags