Gå til sidens hovedinnhold

Inspirerer forfatterspirer

Artikkelen er over 2 år gammel

Som vanlig på fødselsdagen til forfatter Roald Dahl, holdes det inspirasjonsdag for den årlige Skrivekonkurransen, hvor alle sjuendeklassingene i Sarpsborg bes inn. Torsdag var de samlet i Sarpsborg kino for å la seg inspirere.

– I dag har vi cirka 550 påmeldte lærere og elever her. Forhåpentligvis vil mange av de rundt 500 elevene la seg inspirere av denne dagen, til å være med på skrivekonkurransen. Målet er å slå rekorden fra i fjor, da hadde vi rett i underkant av 300 innsendte historier, forteller Torill Stokkan på vegne av Skrivekonkurransen. Dag Evjenth og Thomas Winther er opphavsmennene, men det arrangeres i samarbeid med Litteraturuka, Den kulturelle skolesekken, Sarpsborg Arbeiderblad, NRK Østfold, Sarpsborg kino, Sarpsborg kommune og Roald Dahl-museet i Great Missenden i England.

I år er det Roald Dahl-historien «Matilda» som skal være til inspirasjon, og oppgaveteksten er «Kunnskap, makt og mirakler», uten at elevenes historier skal ha den tittelen. Blant annet vises filmen «Matilda» for elevene, og tryllekunstner Alexander Haugaas viser et Matilda-inspirert trylleshow.

 

– I år har vi fantastisk mange påmeldte, jeg tror vi har med alle 7.-klassene i Sarpsborg. Roald Dahl har en tilhørighet til byen, og det er viktig at vi ikke glemmer at verdens beste barnebokforfatter har noe med denne byen å gjøre. Vi prøver blant annet å skape noen lokale forfatterspirer med denne konkurransen og få fram budskapet om at ord er viktig, sier Stokkan. Førstepremien i Skrivekonkurransen er for øvrig en tur til Roald Dahl-museet i England, sammen med en voksen.

Innleveringsfristen for årets tekst er 17. oktober.

Skrivekonkurransen 2018

Årets konkurranse er inspirert av Roald Dahl-boken «Matilda», som han skrev i 1988.

Oppgaven for Skrivekonkurransen 2018 er «Kunnskap, makt og mirakler»

I fjor var nærmere 300 7. klassinger fra Sarpsborg med på Skrivekonkurransen.

Roald Dahl ble født i Llandaff i Cardiff i Wales. Faren var skipsmegleren Harald Dahl fra Sarpsborg.

 

Kommentarer til denne saken