"Tre om Taube" fortsetter ferden

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

To av opphavsmennene er døde, men oppfordringer fra publikum gjør at Hege Elisabeth Olsen ønsker å fortsette med de populære "Tre om Taube"-forestillingene.

DEL

Trioen "Tre om Taube" så dagens lys i Engelsviken utenfor Fredrikstad i 1998. Da startet Hege Elisabeth Olsen, Dag Hansen og Kåre Arnesen sine Evert Taube-tolkninger sammen. Siden har trioen spilt seks somre, med mer enn 10.000 mennesker innenfor dørene på Engelsviken brygge.

Første sjokk for trioen kom da Arnesen - en betydelig kapasitet i nabobyens kulturliv - gikk bort sommeren 1999. Da kom Nissa Nyberget inn som pianist for trioen. 4. desember i fjor omkom Hansen i en arbeidsulykke hjemme på småbruket på Ise.

Hege Elisabeth Olsen sier til Fredriksstad Blad at ukene etter Dag Hansens bortgang var tunge, men at hun og Nyberget ønsker å fortsette forestillingene på bakgrunn av forespørsler fra publikum. Lars Klevstrand, velkjent visesanger og Taube-tolker, er ny mann i trioen.

- Det er viktig å ha klart for seg at Lars Klevstrand ikke skal erstatte Dag Hansen. Ingen kan erstatte Dag Hansen. Vi har invitert Lars Klevstrand til oss. Han står på egne bein som en dyktig Taube-tolker og blir intet Hansen-substitutt. Vi har respekt for Dags minne, sier Olsen til FB.

Dermed kan publikum enda en sommer glede seg over Taubes musikk - som var en viktig bestanddel i både Hansens og Arnesens liv.

Artikkeltags