Paradise Hotel – hvordan mennesker lager organisasjoner

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det høres kanskje overraskende ut for mange, men realityserien Paradise Hotel et tidenes beste, og mest velplasserte, utstillingsvindu inn til organisasjoners komplekse verden. 

DEL

Survival of the fittest vs den mest tilpasningsdyktige

På Paradise Hotel kjemper årlig en rekke deltakere om den gjeve pris: 300.000 tusen kroner, som egentlig kommer i skyggen av all oppmerksomhet og publisitet om de av deltakerne som klarer å utpeke seg. De som klarer å lage seg allianser. De som gang på gang overlever, mens andre ukentlig blir sendt ut. Det er survival of the fittest. Eller om du vil se det på en annen måte: overlevelsen av den som best klarer å tilpasse seg institusjonen, eller organisasjonen deltakerne lager seg.

For det er akkurat det som skjer når man plasserer mennesker som ikke kjenner hverandre på en øde øy, på et fancy hotell i Mexico. For la oss være dønn ærlige, det er veldig sjeldent tilstander av anarki veldig lenge. Noen finner ut at vi må lage oss en struktur. Et av de første valgene deltakerne tar er hvem de skal være partner med. Eller om du vil: hvem man skal finne veien gjennom organisasjonsjungelen med. Sammen som et par skal de møte mange utfordringer, både når det kommer til de andre deltakerne, men også når det kommer til tillit. Tillit til egen partner og tillit til at spillets regler er rettferdige og forutsigbare. Noe det selvfølgelig viser seg å ikke være.

I Paradise Hotel blir spillets regler laget av en briljant produksjon som skaper intriger og action. Man kan tenke på denne produksjonen som «virkeligheten» utenfor som setter krav, rammer og muligheter, slik som andre organisasjoner møter daglig i samfunnet rundt.

Paradise Hotel deltakerne danner seg en organisasjon med en organisasjonskultur så sterk og bunnsolid som få andre organisasjoner klarer.

Marte Johanne Bjerke Lie

Ledelse

Er du leder? Kjenner du at dine kollegaer ikke helt gjør som du vil? Leverer de ikke oppgavene til tiden? Gjør de ting på en annen måte enn det du hadde foretrukket? Hvis svaret på dette er ja burde du sette deg ned å se noen sesonger av Paradise Hotel (PH). For som alle andre organisasjoner har også PH ledere, mellomledere, uformelle ledere, deltakere, varslere og utskudd. For de uformelle lederne i PH - de kan virkelig det med å få folk til å gjøre ting i deres ånd, slik at de selv blir sterkere. De danner seg på en måte kruttsterke arbeidsteam som backer deg i prosessene uansett. 

Tenk å ha en arbeider som gjør jobben for deg, for så å gi deg æren? Tenk å ha et medlem i en frivillig organisasjon som lager strategier som funker fjell, for så å gi de til deg helt gratis? Tenk å ha folk rundt deg som jobber for slikk og ingenting for at du skal få 300.000 skattefrie kroner? Umulig sier du, helt oppnåelig sier jeg.

Men vil man egentlig stå igjen å synge «the winner takes it all» i god takt med Abba?

Mange vil nok ikke det, men spørsmålet er: har du laget en så god infrastruktur i organisasjonen at det finnes tillit nok til å la vær? 

I PH finalen står vinnerparet i en tillitsprøve hvor de hver holder en kule. Dersom en av dem kaster kula, kan vedkommende i beste fall ta med seg alle penga uten å dele med partneren sin. Men dersom ingen av partene slipper deler de broderlig. Igjen, i organisasjoner må ledere daglig ta valg om å stole på folka i sin organisasjon. Likheten er slående, akkurat som i PH kan du risikere at det du har bygget opp i samtråd med andre, ryker foran nesa di på et blunk. Men du kan også risikere å få et samarbeid og en organisasjon som er tuftet på tillit og gutset til å satse med andre.

Organisasjonskultur

Paradise Hotel deltakerne danner seg en organisasjon med en organisasjonskultur så sterk og bunnsolid som få andre organisasjoner klarer. Og endringsviljen? Jo den kommer i takt med hvordan organisasjonen stadig får nye deltakere inn, mens andre går ut. Hør på dette - de råtne egga blir faktisk kasta ut, i motsetning til i andre organisasjoner eller bedrifter hvor man generelt sett har lite handlingsvilje og styrke på slike områder. Men litt svinn må man regne med. På PH forsvinner også «driverne» som jobber som maur for organisasjonen, nettopp fordi sosiale sanksjoner blir gitt til de som ikke klarer å tilpasse seg.

Tør å tenke annerledes!

Paradise Hotel er spennende, det viser hvordan organisasjoner fungerer i praksis. Det viser organisasjonsbygging i lynhøyt tempo, det viser hvordan sosiale strukturer dannes, hvordan uformelle og formelle ledere blir valgt, det viser endringsvilje, evne til å tilpasse seg virkeligheten, det viser omdømmebygging og hvor stor makt det ligger i menneskers evne til å skape noe fra scratch.

Så hva med et lite realitycheck? Paradise Hotel inn i alle organisasjoner og bedrifter!  For god kunnskap, og muligheten til å tenke nytt og annerledes om organisasjonsutvikling og rask endringsvilje ligger bare et lite tastetrykk unna på tv3 play.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken