Ung moro i Kulåsparken

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Cheerleaders åpnet Glengfestivalens Aktiv Park i går kveld.

DEL

- Kjempemoro, sa hvitkledde og lyse Julie, 14 år og elev ved Kruseløkka ungdomsskole, da hun fikk vite at det blir hun som får spille inn CD på Kai Roberts plateselskap Kr-Records.

Hardrock og ballader

Som det siste av fem innslag i talentkonkurransen, der hver ungdomsskole har sendt sine deltakere, sang hun "Thank you for the Music" så flott at publikum jublet. Og juryen, bestående av lærer Gro Heie og Østfold Lydstudios Jon Karlsen, var så enig så enig i at rett vinner var kåret.

- Men dette var likevel ikke lett å avgjøre, sukket de, mens de lyttet seg gjennom hardrock-innslag fra gruppa Scars fra Sandbakken ungdomsskole, enda mer tung rock fra Kruseløkkas Niklas Skjelin med band, en søt og selvskrevet duett signert søstrene Victoria og Desire Myhrer fra Sandbakken, og enda en flink solosanger, Maria Eikenes, også hun fra Sandbakken.

Som rosinen i talentpølsa fikk publikum høre fjorårets trompettalent, Alexander Tombre, 15 år, som fikk "Sweet Georgia Brown" til å svinge noe infernalsk.

- Jeg må si at det kribler i hele meg. Denne festivalen er så fin; helt og holdent på ungdommenes premisser, sa konferansier Kai Robert Johansen.

Turn og gamle sofaer

Men festivalen inneholdt mye mer enn talentjakt. En skokk turn- og danseglade jenter er med i Team Peanuts, som imponerte med krumspring av cheerleader-slaget til dundrende rytmer fra høyttalerne.

Rundt om i den solfylte parken var det plassert småkoselige og gammeldagse installasjoner i form av en sofagruppe her og et utendørs soverom her.

- Fint, syntes Madelen Hansen og Janne Huse, begge 14 år og fra Tindlund ungdomsskole. De hadde ikke vært på festivalen før, og gledet seg mest til å se peanøttjentene.

Og mens sola fortsatt stekte, gikk bandene på scenen i gang. Lokale Hero Academy, New Search, Radio Noise fra Halden, Dr. Mostafa, Substruction Crew og endelig Ess i Ermet; etter hvert landskjent gruppe fra Drammen.

Til slutt var det diskotek. Og med denne ungdomskvelden er Glengfestivalen 2007 blåst i gang.

Aktiv Park ble første gang arrangert i 2004, og Camilla Tangen fra arrangøren Kultursenteret, håper festivalen er kommet for å bli. Riktig hvor mange som var innenfor dørene i går var i går kveld ikke klart, men kanskje var det 700, det vil si like mange som i fjor.

Artikkeltags