Myldrer av høstferieaktiviteter

Høstferietilbud: Ole Martin Gjestad (fra venstre), Camilla Tangen, Catharina Heide Amundsen, Beate Aamodt, Anette Blyverket og Martin Halvorsen ved Ungdommens kulturhus, sørger for høstferietilbud for barn og unge.

Høstferietilbud: Ole Martin Gjestad (fra venstre), Camilla Tangen, Catharina Heide Amundsen, Beate Aamodt, Anette Blyverket og Martin Halvorsen ved Ungdommens kulturhus, sørger for høstferietilbud for barn og unge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I uke 40 starter høstferien og for dem som ikke har planene klare, så har denne gjengen ved Ungdommens kulturhus flere aktivitetsforslag til deg.

DEL

– Ønsket er å legge til rette for at barn og unge kan finne på noe og få ordentlig feriefølelse i høstferien, sier Beate Aamodt.

Utflukter

I løpet av høstferien kommer de blant annet til å legge stor vekt på UKM (Ung kultur møtes) og forberedelser til det, blant annet en «UKM kick off» med idémyldring, pizza og konsert og åpen banddag i musikkcontaineren på Hafslund. Onsdag 4. oktober blir det tur til Tusenfryd, UV-party og DJ-kurs.

I tillegg skal de gjennom uken ha et medieverksted, hvor ungdom fra 13–20 år kan melde seg på, hvor de kan lære å lage film, besøke en mediebedrift, få gode tips om medieproduksjon og lignende.

Det legges også opp til utflukt til Dahl gård i Ørje torsdag 5. oktober, for dem på 5. 6. og 7. klassetrinn på skolene i Sarpsborg.

– Der får man hilse på dyra, mate dem, ri på hester og vi skal grille pølser, sier Camilla Tangen.

Døråpner til kulturbransjen

Når det gjelder satsingen på UKM denne høstferien, så bunner det blant annet i et ønske om at barn og unge skal se på det som en helårsaktivitet. Neste UKM arrangeres 3. mars og påmeldingen begynner 1. desember.

– I fjor hadde vi med 20 personer på UKM, men vi tenker at det er lettere å få med flere hvis vi starter tidlig med idémyldring og slike ting. UKM-tilbudet er for de mellom 13 og 20 år, og vi får blant annet besøk av tidligere UKM-deltakere i løpet av høstferien, sier Tangen.

Martin Halvorsen er blant dem som holder spesielt i UKM-kick off-en, og er opptatt av at UKM handler om mye mer enn bare å stå på scenen.

– Det er veldig mye man kan bidra med under UKM, alt fra å stå på scenen, til å være verter og hjelpe til med rigging og arrangering. Dessuten er det veldig sosialt. UKM kan være en døråpner inn i kulturbransjen, sier han.

Aktivitetene starter mandag 2. oktober, med mat- og bakekurs på Hafslund ungdomsskole. Ungdommens kulturhus kan by på aktiviteter hver dag gjennom høstferien. Siste arrangement holdes fredag 6. oktober, med UV-party for de mellom 13 og 20 år i Ungdommens kulturhus.

Artikkeltags