Det nye TV2-programmet har premiere i morgen kveld, og kort fortalt er det et program hvor en rekke deltakere får prøvesynge foran Sondre Lerche, Magne Furuholmen, Hanne Sørvaag og Yosef Wolde-Mariam (Madcon). Målet er å finne Norges beste stemme, og første runde av konkurransen er da også en såkalt «blind date» hvor mentorene sitter med ryggen til og kun får lytte.

Fair konkurranse

Det synes Wisur gjør konseptet spennende. Hun synes programmet er det nærmeste man kommer fair konkurranse.

– Ja, det at jeg i det hele tatt er med i et sånt program, er veldig lite typisk meg. Jeg har knapt nok vært på en audition i hele mitt liv, og er jo ille motstander av trynefaktor og at det tas hensyn til mye rundt personene. Her er det stemmen som bestemmer, og det er bra, sier Wisur og tilføyer spøkefullt at det er lenge siden hun ble for gammel til å prøve seg i Idol og den slags.

Det var en god venn som meldte henne på «The Voice».

– Jeg ble oppringt fra produksjonsselskapet, og tenkte det ikke være så farlig å bli med. Men det var ganske skummelt, medgir artisten og ler.

Kun de beste

Flere tusen sangglade over 18 år prøvde seg i de innledende rundene, men det var til slutt 114 som passerte nåløyet og fikk prøve seg foran de fire mentorene.

Deltakerne fikk selv velge låt til første opptreden, og Wisur valgte «The Story», en låt av Brandi Carlile som hun rett og slett falt pladask for da hun så på Grey’s Anatomy.

– En ting er å stå på en scene, og i studio, men dette var helt noe annet, sier Wisur.

Stort mer om hvordan fremføringen gikk vil hun ikke røpe.

– Dere får følge med på TV, ler hun.

Resultatet vises på skjermen fredagskveldene i ukene fremover. Foreløpig er ikke Wisur sikker på nøyaktig når hun selv dukker opp, men det blir i hvert fall ikke i morgen.

Jobber med album

Den Greåker-bosatte artisten har for tiden ett ben i det vanlige arbeidslivet og det andre i musikkbransjen.

– Ved siden av vanlig jobb, gjør vi mange events særlig i bedriftsmarkedet. I tillegg jobber jeg med et nytt album, og har som mål å få det ferdig i løpet av året, opplyser Wisur, som ga ut sitt aller første album «Both Sides» i 2007.

  • Tror du Vigdis gjør suksess i «The Voice»?