Under feiringen, som foregikk i 30 varmegrader, med tacobuffé og masse underholdning, var det en rørt og meget overrasket Oda Linnea Halvorsen (18) som ble årets mottaker av Villekullastipendet på 3.000 kroner.

Stipendet har vært delt ut fem ganger før, og tidligere mottakere er Frida Helene Hansen, Ulrikke Brandstorp, Ingeborg Walther, Tuva Fronth Andersen og Tinius Gustavsen.

Bidrag til kulturlivet

– Vi ønsker å dele ut et stipend hvert år for å stimulere til videre vekst, samt bidra til at Sarpsborgs kulturliv blomstrer. Villekulla ønsker å fremme hardtarbeidende unge talenter innenfor sang, dans og drama og Villekulla-stipendet er en utmerkelse til en elev ved Villekulla som har utmerket seg på et eller flere områder. Formålet med stipendet er å inspirere og stimulere til videreutvikling innenfor sang, dans og drama, samt å belønne hard innsats gjennom en lengre periode, opplyser leder Malin Schavenius om Villekullastipendet, som gis i samarbeid med Sarpsborg El-installasjon.

– Oda Oliversen har jobbet jevnt og trutt innenfor musikalsjangeren i mange år. Eleven har gått på Villekulla i en årrekke og har hatt en enorm progresjon gjennom disse årene. Hun har hatt roller som «Fugleskremselet», «Grace» og «Miss Sherman». Hun går siste året på musikklinjen på Greåker og har dessuten kommet inn på Musikkhøyskolen. I tillegg til å være elev ved Villekulla har hun også bidratt på instruktørsiden, ved innøving av korstemmer for ensemblet ved store musikalnummer. På den måten har hun også vært en stor ressurs for Villekulla etter hvert som hun har fått mer erfaring, og det har vi satt stor pris på, sier Schavenius om stipendvinner Oda Oliversen.

Scenografære

I tillegg til stipendet ble det også for første gang i Villekullas historie delt ut en ærespris. Prisen gikk til Villekullas ti faste scenografer. Scenografene har vært med i alle Villekulas forestillinger de siste sju årene og jobber dugnad flere uker i løpet av et år. De produserer alle kulisser samt fungerer som scenearbeidere.

– Scenografene er først og fremst foreldre av Villekulla-elever, men til tross for at elevene smått om senn har blitt pensjonister og må gi seg i Villekulla etter endt videregående skole, så har scenografgjengen bestått, sier Schavenius.

Scenografene som fikk ærespris er Eivind Guldteig, Line Eriksen, Jon Gustavsen, Rolf Halvorsen, Kyrre Christensen, Rune Nilsen, Hans Petter Bredholt, Rune Stavn, Espen Fronth-Andersen og Morten Halvorsen.