Jubelen sto i taket da Villekulla og Malin Schavenius fikk telefon fra både Sparebankstiftelsen Halden og Sparebankstiftelsen DNB nylig. Begge stiftelsene har bevilget store summer hver til musikalteatret sin storsatsning «Magimysteriet» i jubileumsåret. Villekulla ønsket å bidra med noe litt utenom det vanlige når Sarpsborg fyller 1000 år og satte dermed en tekstforfatter og to musikere på saken. 1 desember blir det derfor premiere på en ny stor musikal på Sarpsborg scene. Knut Erik Rønne (manus) har utformet en musikal med humor, varme og mye patriotisme mens Benedict Parton og Jonas Groth har laget musikken.

– Å skape nye musikaler koster både tid og penger og vi er så enormt takknemlig for at stiftelsene har troen på at dette er noe vi kan glede sarpinger og østfoldinger med i desember. Sparebankstiftelsen Halden/Sparebank 1 støtter «Magimysteriet» med 100.000 kroner og Sparebankstiftelsen DNB støtter med 120.000 kroner sier Malin Schavenius.

Pengene skal først og fremst gå til å dekke manus, musikk og musikkproduksjon, samt at det skal blant annet lages musikkvideo, scenografi og skaffes til veie 150 kostymer. Det er også to profesjonelle skuespillere med. Navn blir kjent i juni.