Sarpsborg-barn imponerte statsministeren

Statsminister Erna Solberg storkoste seg på Sarpsborg Scene da Sarpsborg Kulturskole framførte forestillingen "Flere farger" nå i kveld. Ordfører Sindre Martinsen-Evje var stolt over å få vist fram så mange flinke barn og ungdommer fra Sarpsborg til regjeringssjefen.

Statsminister Erna Solberg storkoste seg på Sarpsborg Scene da Sarpsborg Kulturskole framførte forestillingen "Flere farger" nå i kveld. Ordfører Sindre Martinsen-Evje var stolt over å få vist fram så mange flinke barn og ungdommer fra Sarpsborg til regjeringssjefen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Statsminister Erna Solberg storkoste seg på en fullsatt Sarpsborg Scene under kveldens «Flere farger»-forestilling.

DEL

Ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) var nesten rørt til tårer etter at over 100 Sarpsborg-barn med bakgrunn fra alle verdenshjørner i godt og vel en time underholdt med sang, musikk og dans da Kulturskolen i kveld framførte den fjerde forestillingen «Flere farger» på Sarpsborg Scene nå i kveld. Og han var stolt for at statsminister Erna Solberg (H) var til stede og fikk oppleve forestillingen.

Glad for å være i Sarpsborg

Statsministeren var selv tydelig på at hun hadde hatt en flott fredagskveld i Sarpsborg, og var imponert over kvaliteten på det hun fikk se, høre og oppleve fra scenekanten.

– Det var en forestilling av høy kvalitet, og jeg fikk høre noen fantastiske stemmer. Jeg storkoste meg, sa statsministeren til Sarpsborg Arbeiderblad etter endt forestilling.

Erna Solberg synes det var hyggelig å besøke jubileumsbyen Sarpsborg. Hun var invitert til 1000-årsbyen under kongebesøket 29. juli, men selv en statsminister må innimellom prioritere familie og ferie.

Ordfører Sindre Martinsen-Evje og statsminister Erna Solberg storkoste seg fra sine plasser på andre rad på Sarpsborg Scene under forestillingen i kveld.

Ordfører Sindre Martinsen-Evje og statsminister Erna Solberg storkoste seg fra sine plasser på andre rad på Sarpsborg Scene under forestillingen i kveld. Foto:

– Jeg er veldig glad for å få komme til Sarpsborg i dette jubileumsåret, selv om det er sent på året, sa hun til SA.

Startet i Bergen

Det er ikke helt tilfeldig at statsministerbesøket i jubileumsbyen skjedde akkurat den dagen som forestillingen «Flere farger» ble framført på Sarpsborg Scene.

Opphavet til denne integreringsarenaen startet nemlig i Bergen for 12 år siden, og i dag er «Fargespill» et konsept som har blitt svært viktig for integreringen i vestlandsbyen. Ja, ifølge statsministeren er «Fargespill» blitt som en institusjon å regne i hennes hjemby.

– Det startet som et prosjekt med barn og unge, men nå, ti år senere, er det fortsatt med, sier hun.

Sarpsborgs egen «Flere farger» er en slags miniutgave av det bergenske konseptet.

– Viktig integreringsarena

Statsministeren mener slike arenaer er svært viktig for integreringsarbeidet i Norge.

– Vi må huske på at det ikke er alle som spiller fotball, og for disse er det viktig å ha en arena der de snakker samme språk gjennom sang, dans og musikk, slik som disse barna gjorde nå i kveld, sier hun.

artikkelen fortsetter under bildet

110 barn og unge leverte en fantastisk forestilling på Sarpsborg Scene i kveld.

110 barn og unge leverte en fantastisk forestilling på Sarpsborg Scene i kveld. Foto:

Etter endt forestilling vanket det også mange rosende ord fra landets øverste politiske leder.

Flere farger

  • Er et musikalsk møte med de unge menneskers historie om hvem de er og hvor de kommer fra, avdekket gjennom musikk og dans fra deres respektive land.
  • På en imponerende måte forenes disse musikalske perlene med urban ungdomskultur og våre egne norske musikktradisjoner.
  • Barna bringer med seg skjulte skatter de selv kanskje ikke helt visste om, som gjennom den kunstneriske bearbeidelsen kommer fram i forestillingen.
  • I "flere farger" sto 110 barn og ung på scenen.

– Vi nordmenn kan være vanskelige å bli kjent med, men gjennom et prosjekt som dette blir man jo bedre kjent med hverandre uavhengig av hvilken bakgrunn man har. Sang, dans og musikk binder mennesker sammen, sa statsministeren, som passet på å takke alle de involverte i forestillingen på vegne av alle som satt i salen, og høstet selvsagt stor applaus for sin «takketale".

"Flere farger"-forestillingen er i regi av Sarpsborg Kulturskole og er et gratistilbud til barn og unge i Sarpsborg. I årets forestilling var det med barn med bakgrunn fra en rekke land over hele verden, og publikum fikk høre musikk og sanger fra land som Mosambik, Polen, Afghanistan, Bosnia, Iran, Albania, Færøyene, Kurdistan, Somalia og selvsagt folkeviser fra Østfold.

– Viktigste arrangementet i år

Ordfører Sindre Martinsen-Evje la ikke skjul på at han var stolt over å ha fått lov til å vise fram så mange flinke barn og ungdommer til statsministeren og hennes følge.

– Dette var utrolig gøy, og jeg er skikkelig stolt over hva de som har vært med på forestillingen har fått til, sier ordføreren til Sarpsborg Arbeiderblad etter at statsministeren var fulgt ut av Sarpsborg Scene og i en ventende bil som skulle frakte henne videre.

Kultursjef Henrik Eurenius sa etter forestillingen at dette var det viktigste tusenårsarrangementet i Sarpsborg i dette jubileumsåret.

Ordføreren mener også at en slik arena er viktig for integreringen i lokalsamfunnet vårt.

– Om det er det viktigste arrangementet tør jeg ikke svare på, men det er et av de viktigste arrangementene vi har hatt i år, og er veldig viktig i forhold til Sarpsborgs visjon om å være en kommune der barn og unge skal lykkes, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken