Ap vil gå en runde til med fylkespolitikerne om kulturskole på St. Olav

EKSTRARUNDE: Svein Larsen tror ikke at det blir noe av at Sarpsborg kommune kjøper Greåker videregående skole, men han vil gå en runde til med fylkespolitikerne for å se på samlokaliseringen av den kommunale kulturksolen og Musikk, dans, drama på nye St. Olav videregående skole.

EKSTRARUNDE: Svein Larsen tror ikke at det blir noe av at Sarpsborg kommune kjøper Greåker videregående skole, men han vil gå en runde til med fylkespolitikerne for å se på samlokaliseringen av den kommunale kulturksolen og Musikk, dans, drama på nye St. Olav videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi vil gå en runde til med fylkespolitikerne om en samlokalisering av kulturskolen og Musikk, dans, drama på nye St. Olav videregående skole.

DEL

Det er arbeiderpartiets gruppeleder i Sarpsborg bystyre, Svein Larsen, som sier dette til SA.

Krevende å bli enig

– Når fylkesrådmannen er så klar i sin innstilling, er dette da en politisk død sak?

– Når avstanden mellom hva kommunen kan tenke seg å gi og hva fylkeskommunen vil ha for Greåker videregående skole, blir det veldig krevende å bli enige. Det ser ikke ut som det blir aktuelt. Sarpsborg kommune har ikke mulighet til å kjøpe skolen, og koste på den mye i tillegg. Det vil overraske meg om vi klarer å komme videre med den saken. Vi tenkte at det ar verdt et forsøk – vi har sett nøye på mulighetene – men har ikke kommet i mål. Når det gjelder en samlokalisering av kulturskolen og Musikk, dans, drama på nye St. Olav vil det være spennende å se hva fylkespolitikerne mener om det, selv om fylkesrådmannen ikke har innstilt på en samlokalisering. Jeg har forståelse for at de er presset på økonomi, men vi vil gå en runde til med fylkespolitikerne, sier Larsen.

Nei til salg

Før helgen ble det klart at konstituert fylkesrådmann, Odd Roald Andreassen, var negativ til både et salg av Greåker videregående skole til Sarpsborg kommune, og en samlokalisering av den kommunale kulturskolen og Musikk, dans, drama. En samlokalisering innebærer at Musikk, dans, drama flyttes fra Greåker til nye St. Olav.

– Vi ønsket at Musikk, dans, drama ble flyttet til nye St. Olav for å få en større sentrumsskole. Det har vært Arbeiderpartiets målsetting, sier Larsen.

Dominoeffekt

– Hvor realistisk er det å få til en samlokalisering når fylkesrådmannen argumenterer med en dominoeffekt. Spriket mellom hva fylkeskommunen måtte ha for Greåker og hva kommunen kunne gi var for stort (over 200 millioner kroner), flytting av bare Musikk, dans, drama blir for kostbart (80-100 millioner kroner) og en kulturskole på St. Olav uten Musikk, dans, drama er en dårlig og kostbar løsning?

– Vi har vist at disse tingene henger sammen, men vi hadde håpet å finne en løsning der vi kunne ha delt på utgiftene. Den ballen ligger nå hos fylkespolitikerne. Men vi skal ikke ha en egen etasje på nye St. Olav bare til kulturskole, koste hva det koste vil. Kulturskole uten Musikk, dans, drama blir veldig kostbart for oss, og vi må tenke økonomi, sier Larsen.

Må være fordel for begge parter

GODBIT: Ann-Hege Indrevoll sier at det må være en godbit for begge parter hvis en skal få til en samlokalisering mellom kulturskole og Musikk, dans, drama på nye St. Olav. Og det mener hun at det ikke er.

GODBIT: Ann-Hege Indrevoll sier at det må være en godbit for begge parter hvis en skal få til en samlokalisering mellom kulturskole og Musikk, dans, drama på nye St. Olav. Og det mener hun at det ikke er. Foto:

– Vi er helt avhengig av at det er en villighet og fordel for begge parter for å få til en slik sak. Det har vi ikke her.

Slik svarer Høyres gruppeleder i Sarpsborg bystyre, Ann-Hege Indrevoll, på spørsmålet om et kjøp av Greåker videregående skole og kulturskole på nye St. Olav, etter fylkesrådmannens innstilling, er en politisk død sak.

Har sittet stille og sett på

– Det kan være at fylkespolitikerne ser annerledes på saken enn fylkesrådmannen, men vi må også se på kommunens økonomi i et slikt prosjekt. Når det gjelder et kjøp av bygningsmassen til Greåker videregående skole har vi sittet stille og sett på. Høyres holdning har vært at det bygget umulig kunne være bra å overta. Det har ikke vært noen kampsak for oss. Men vi ønsker en god løsning for den kommunale kulturskolen. En samlokalisering med Musikk, dans, drama på nye St. Olav, var en løsning som startet som en god idé, sier Indrevoll.

Færre musikkelever

For å spare nærmere fem millioner kroner i året har fylkesrådmannen forslått å redusere antallet musikkelever i ytre Østfold (Halden, Greåker og Moss) fra 55 til 30 elever på hvert årstrinn. Greåker har 30 plasser i dag. Det reduseres til 15. Musikk, dans, drama i Halden legges ned. De ti musikkplassene i Halden blir borte, mens de 15 dramaplassene flyttes til Greåker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken