Vedlikeholder kunstisen: – Banen måkes på formiddagene

VEDLIKEHOLDER: Arild Ferger i Sarpsborg kommune sørget for å måke kunstisen ved Sarpsborg stadion fri for snø og sand.

VEDLIKEHOLDER: Arild Ferger i Sarpsborg kommune sørget for å måke kunstisen ved Sarpsborg stadion fri for snø og sand. Foto:

Arild Ferger sørger for å holde kunstisen ved Sarpsborg stadion ved like, selv om fryseanlegget er skrudd av.

DEL

Det betyr at de som fortsatt vil være mulig stå på skøyter må benytte muligheten mens det ennå er kuldegrader.

– Banen måkes på formiddagene så lenge det er kaldt. Vi prøver å holde banen klar for snø og skuffer unna.

Det forteller fagarbeider i Sarpsborg kommune, Arild Ferger til Sarpsborg Arbeiderblad mandag formiddag.

Ikke sand over isen

Søndag kveld lavet snøen ned i Sarpsborg og det var i perioder usikkert om seriestarten mellom Sarpsborg 08 og Roseborg skulle avvikles på Sarpsborg stadion. Heldigvis hadde klubben leid inn fullt mannskap og fikk ryddet banen fri for snø og kampen ble spilt som planlagt.

I forbindelse med seriestarten har det blitt en rekke endringer på Sarpsborg stadion. Fossefallet har nemlig flyttet seg til den nye tribunen i Klokkesvingen. Den tidligere ståtribunen Fossefallet tidligere benyttet skal i denne sesongen brukes av bortesupportere. Bortesupporterne har dermed fått ny inngang via kunstisen. I forkant av kampen søndag ble derfor deler av kunstisen strødd med sand.

STRØSAND: Bortesupportere som skal på kamp på stadion må benytte seg av inngangen via kunstisen. Her ble det derfor strødd langs kanten.

STRØSAND: Bortesupportere som skal på kamp på stadion må benytte seg av inngangen via kunstisen. Her ble det derfor strødd langs kanten. Foto:

– Det ble kun strødd langs tribunene på kustisbanen. Det ble ikke strødd på tvers av banen, fastslår Arild Ferger, som var i full sving med å måke banen fri for både sand og snø mandag formiddag.

Har skrudd av fryseanlegget

Allerede 30. oktober i fjor startet arbeidene med å anlegge kunstis ved Sarpsborg stadion. Og anlegget har vært åpent stort sett hele vinteren.

Men det er ikke bare sarpinger som har hatt glede av kunstiseventyret på Sarpsborg stadion gjennom årenes løp. Skøyteløpere fra hele fylket strømmer til fra fjern og nær for å gå på skøyter når vintersesongen står for tur.

Uteanlegget holdes i drift ut februar – avhengig av værforholdene.

JOBBER PÅ: Arild Ferger i Sarpsborg kommune håper at mange vil få glede av kunstisen i tiden fremover. Han er en av mange som sørger for å holde banen ved like.

JOBBER PÅ: Arild Ferger i Sarpsborg kommune håper at mange vil få glede av kunstisen i tiden fremover. Han er en av mange som sørger for å holde banen ved like. Foto:

I forrige uke skrudde Sarpsborg kommune av fryseanlegget.

– Strømmen har ikke vært så mye i bruk den siste tiden. Årsaken er at det har vært en fin kuldeperiode, slik at isen holder seg, sier Arild Ferger.

Vedlikeholdes på formiddagene

I tiden framover vil banen bli preparert på formiddagene, så lenge kulda strekker til. Isen vil dermed holde seg brukbar en god stund til.

– Vi beholder tidene for publikumsgåing så lenge isen tåler det. Ha det moro på isen, oppfordrer Sarpsborg kommune på sine Facebook-sider.

Banen er viktig og ikke minst et populært sted for barn og ungdom gjennom hele vintersesongen.

Artikkeltags