(Tønsbergs Blad)

(LANDET RUNDT/ROMERIKES BLAD) Reisende fra landets hovedflyplass har de siste dagene sperret øynene opp over de spesielle avgangene som annonseres både på de elektroniske tavlene og på nett:

Flere ganger daglig dukker nemlig julerelaterte reisemål som Skomakergata, Nordpolen og Julestjernen opp.

Skape julehygge

OSLs kommunikasjonssjef Kristian Løksa ler godt når Romerikes Blad ringer for å spørre om fredagens annonserte 12-avgang til Nordpolen med flightnr. BRR2412 gikk som planlagt.

– He-he, den gjorde nok det! bekrefter han, før han erkjenner at det hele dreier seg om et uhøytidelig julehyggeprosjekt.

– Jeg husker ikke helt hvem som kom opp med ideen, men tanken er jo å skape litt god stemning på flyplassen i førjulstida. Det er for øvrig julenissen selv som via høyttalerne våre ber folk passe på julegavene og ikke gå fra bagasjen sin nå i dagene før julaften, sier Løksa.

Fire ganger daglig i dagene før jul er det satt opp spesialavganger med egne julefly fra Gardermoen.

 

– Vi sprer det litt utover dagen, slik at alle reisende skal ha mulighet til å få det med seg, sier kommunikasjonssjefen.

– Hva slags respons har dere fått?

– Vi merker oss at det er mange som ler godt av det, og vi ser jo også at det blir kommentert og delt i sosiale medier.

– Har dere fått noen henvendelser fra folk som ønsker seg en tur til Julestjernen eller som vil besøke nissene på Låven?

– Ikke det jeg vet, og det spørs nok om de får kjøpt billett! humrer Kristian Løksa.