8. mars-tog: – Faktisk viktigere enn 17. mai-toget

TOG: Kvinnedagen i Sarpsborg ble markert med 8. mars-tog fra St. Marie plass til torget.

TOG: Kvinnedagen i Sarpsborg ble markert med 8. mars-tog fra St. Marie plass til torget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kvinnedagen betyr mye for 24 år gamle Marte Carslen fra sentrum. Hun var en av mange som deltok i 8. mars-toget i regi av Rødt Sarpsborg & omegn.

DEL

– Årets tema er ekstremt viktig. Det er en viktig sak å gå for, sier Carslen.

Begrepene Vold, overgrep og #metoo sto sentralt da mange kvinner og menn markerte den internasjonale kvinnedagen med et 8. mars-tog gjennom Sarpsborgs gater torsdag ettermiddag.

Toget gikk fra Genesis ved St. Marie plass og endte på torget. Der ble det bli holdt en kort appell av blant annet Jan Petter Bastøe, Freddy Øvstegård, Helene Winther og Therese Thorbjørnsen.

Marthe Jonassen og Hanne Lone Berg fra Rødt Sarpsborg gikk først i toget med hovedparolen «Bare ja er ja». Det er også de som har trukket i trådene, for å få et 8. mars-tog i Sarpsborg for første gang på flere tiår.

Se bildene fra toget her (+)

VIKTIG: Marte Carlsen (t.v.) og Eva Lill Johansen mener årets tema, som er vold, overgrep og #metoo er et ekstremt viktig tema. – Det er en viktig sak å gå for, sier Marte Carlsen til SA.

VIKTIG: Marte Carlsen (t.v.) og Eva Lill Johansen mener årets tema, som er vold, overgrep og #metoo er et ekstremt viktig tema. – Det er en viktig sak å gå for, sier Marte Carlsen til SA. Foto:

Ønsket og målet var at så mange mennesker som mulig ble med for å sette søkelyset på den internasjonale kvinnedagen. Og selv om snøen lavet ned, møtte omkring 30 sarpinger opp for å gå i tog gjennom byens sentrumsgater.

Marte Carlsen mener 8. mars-toget i Sarpsborg var viktigere enn noe annet.

– Faktisk viktigere enn 17. mai-toget. Det er viktig å kjempe for kvinners rettigheter, slår hun fast.

Rødt Sarpsborg hadde sendt invitasjoner til alle de andre partiene, en rekke lag og foreninger og videregående skoler for å sikre en god deltakelse i 8. mars-toget.

Se bildene fra toget her (+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken