La oss feire mangfoldet!

Nå nærmer det seg verdensdagen for Downs syndrom. Den 21. mars tar vi rockesokkene på og feirer mangfoldet, skriver Anna Solberg i dette innlegget.

Nå nærmer det seg verdensdagen for Downs syndrom. Den 21. mars tar vi rockesokkene på og feirer mangfoldet, skriver Anna Solberg i dette innlegget. Foto:

Av
DEL

LeserbrevNå nærmer det seg verdensdagen for Downs syndrom. Den 21. mars tar vi rockesokkene på og feirer mangfoldet.

Vi i KrF ønsker oss et samfunn med plass til alle. Mangfold er grunnleggende positivt. Vi mener at alle mennesker er like mye verdt, uavhengig av antall kromosomer. Derfor markerer vi verdensdagen for Downs syndrom med å ta på oss to ulike sokker - rockesokker - for nettopp å feire mangfoldet. Det vil jeg oppfordre alle andre til å gjøre også.

Flere partier ønsker nå å tilby tidlig ultralyd og NIPT-testen - en blodprøve som har til hensikt å avdekke kromosomavvik. Det ønsker ikke KrF. Vi er redde for at dette kan bidra til å skape et enda større sorteringssamfunn, hvor noen mennesker blir luket ut på bakgrunn av egenskaper.

Langt færre barn med Downs syndrom blir født i Norge i dag enn tidligere. Ni av ti kvinner velger abort dersom de får vite at barnet de bærer har Downs syndrom.

Slik vil ikke KrF ha det. Vi vil ha et samfunn med plass til alle uavhengig av funksjonsevne og egenskap.

Vi er inne i en spesiell tid, og hverdagen er annerledes for oss alle.

Håper likevel dagen får den oppmerksomheten den fortjener. Bli med og feire mangfoldet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags