La oss vise solidaritet

Frode Risbakken, nestleder i FNB Sarpsborg, understreker viktigheten av solidaritet i den krisetiden vi befinner oss i nå.

Frode Risbakken, nestleder i FNB Sarpsborg, understreker viktigheten av solidaritet i den krisetiden vi befinner oss i nå. Foto:

Av
DEL

Korona-krisenNorge står i dag i nytidens største og vanskeligste situasjon. Hvordan skal vi forholde oss til dette om dagen? Det er veldig viktig at vi tenker hva vi kan bidra med i denne krisen. Jo, vi kan vise stor dugnadsånd og solidaritet og lytte til myndighetene om hva vi skal gjøre. Klart det er mye usikkerhet og fortvilelse der ute om jobb, permitteringer, konkurser og hvordan dette påvirker oss i den private økonomien. Tror det jobbes på spreng for å komme med tiltak som skal redde næringslivet og jobbene våre. Det jobbes for å hjelpe stort sett alle, og jeg har tro på min regjering i denne krisen, men de må få på plass hjelp til arbeidstakerne - det er viktig.

Det er veldig viktig å lytte til hva som kommer fra myndighetene og gjøre det vi kan for å hindre større smittespredning. Det er viktig for næringslivet at Norge klarer å få flatet ut og begrenset denne spredningen, slik at Norge ikke går helt i lammelse i mange måneder. Vi har alle et ansvar for å gjøre det vi kan for å hindre smitten i å bli verre og enn det er. Helsesituasjonen i Norge er satt på stor prøve, og takk til alle i helse- og pasientarbeid som gjør en stor innsats om dagen.

La oss ta frem dugnadsånden i oss, hjelpe til og vise solidaritet.

Det er mange som har fått inntekter revet bort fra hverdagen. Dette er stor fortvilelse for dem som havner i en slik situasjon, og dem er det mange av. Det blir opptil regjeringen Solberg å vise handlekraft og hjelpe alle i en vanskelig situasjon. Dette må regjeringen ta tak i, ellers kan velferdssamfunnet i Norge bli satt på stor prøve. Det har aldri vært større krise etter 2. verdenskrig enn hva Norge nå opplever. La oss håpe regjeringen forstår fortvilelsen blant Norges befolkning og at det blir gitt hjelp.

Sarpsborg har gått i dvale, og det er nesten litt rart å se stillheten der ute. At idretten velger å avlyse og utsette sine arrangementer er viktig for å hjelpe til å vise solidaritet. Det å prøve å unngå spredning av dette viruset er viktig for helsesituasjonen vår i Norge. Fotball eller ishockey eller andre idretter er ikke viktigere enn våre liv, så dette viser at vi er klar til å vise solidaritet sammen.

Næringslivet sliter og permitterer og må legge ned virksomheten sin, og derfor er det viktig at vi i samarbeid står sammen og blir kvitt eller sørger får at dette viruset flater ut. Det er kanskje på tide og ta frem den solidariteten vi har i oss alle sammen.

La oss gjøre vårt for å hjelpe.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags