Lag digitale møteplasser nå under koronakrisen!

Camilla Bjørnbakken Langen, 1. vara til Grønn Ungdom Viken. (Foto: Privat)

Camilla Bjørnbakken Langen, 1. vara til Grønn Ungdom Viken. (Foto: Privat)

Av
DEL

Digitale løsninger i krisetidDigital isolering er tøft. Vi mennesker er sosiale vesener, som er avhengig av hverandre, og av å føle at vi hører til et sted. I en situasjon hvor mange av oss er redde, er det ekstra viktig å ha noen å snakke med og å føle tilhørighet. Derfor er det så viktig at vi får til og møtes på digitale plattformer. Grønn Ungdom har for eksempel webinarer hver dag, også i påskeferien. Først hører vi på et foredrag om et spennende tema i cirka én time, deretter blir de som vil værende igjen på videochatten og snakker om det man måtte ønske. Både politikk og andre ting. Dette er kjempesosialt og gjør hverdagen enklere å takle i denne spesielle situasjonen som vi nå befinner oss i. MDG har også nettbasert møter. Det er bare å ta kontakt med Grønn Ungdom eller MDG om du har lyst til å være med.

Vi som er aktive i organisasjoner har en flott mulighet til fortsatt å kunne gi medlemmene våre et sosialt liv. Veldig mange arrangementer kan gjøres digitale. Foredrag på videosamtale og mulighet til å snakke sammen etterpå er bare et alternativ. Å lage quiz er et annet. Eller man kan bare opprette en videochat hvor man kan snakke sammen. Norges ME-forening - Unge voksne i Oslo og Akershus, har for eksempel vanligvis kafétreff for sine medlemmer. Dette har nå blitt gjort digitalt hvor alle møter opp i en videochat. Noen av oss er for syke til å snakke selv, men bare det å se og høre andre mennesker på video hjelper veldig.

Dette er selvfølgelig også noe vi som privatpersoner kan gjøre. Fest på videosamtale fungerer bedre enn man skulle tro. Eller bare opprett en gruppesamtale med venner som du ellers vanligvis ville møtt. Noen digitale plattformer har også mulighet til at man kan deles inn i to eller flere rom slik, at man kan bytte rom om samtalen blir kjedelig. Det er viktig at vi også prøver å ta vare på den psykiske helsen vår under denne krisen. Det å ha digitale sosiale møteplasser er derfor kjempeviktig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags