Rundt to- tre hundre var innom garasjen til familien Aaserud i Karjolveien under fjorårets halloween. Familien forventer at det vil komme like mange som i fjor om ikke mer i år nå som samfunnet er helt gjenåpnet.

Familien har valgt å ta den helt ut når det kommer til halloween-feiring. Dette startet for et par år siden, og de ønsker å toppe seg selv hvert år.

Barna i familien Aaserud blir selv skremt til tross for at de har vært med og dekorert og vet hva som er der inne.

Gjør det for samholdet i nabolaget

For to år siden flyttet familien fra et lite boligfelt på Borgenhaugen. Der var det sjeldent barn i gata, og det kom nesten ingen på døra under halloween.

Familien flyttet til fjelldal der er det mange barn, og de håpet derfor på flere besøkende under halloween.

Det første året kom det rundt tyve stykker, men familien hadde fått blod på tann og ønsket å gjøre enda mer ut av pynten neste år. Under fjorårets feiring kom det rundt 200 -300 barn og voksne til familiens hus.

Temaet i år blir inspirert av den nye halloween-filmen som kommer.

– De som var her i fjor får oppleve noe nytt, sier familien.

Så mye har de brukt på dekorasjon

Det første de investerte i var en pakke med masse forskjellig utstyr som de fant på nettstedet finn.no. I ettertid har de fylt på med en god del annet og prøver å lage noen dekorasjoner selv. Familien vil alltid prøve å toppe fjoråret.

– Det var veldig morsomt og det gikk fort. Ungene synes det er moro og blir med. Vi kjører på med ulike temaer, sier Line Aaserud

Familien har mer pynt til halloween enn julepynt. Prisen på all Halloween dekorasjonen de har kjøpt inn, er rundt femten til tyve tusen kroner. De har prøv å kjøpe mye brukt og henter noe som gis bort om det er brukbart.

– Gjenbruk er fint sier Line.

Inne i Garasjen til familien Aserud

I garasjen finner man mye som hører halloween til.

For de som ikke har turt å gå inn av forskjellige grunner, har vi dempet lyden som er i garasjen slik at de får tatt runden. Inne i garasjen er det en labyrint i hestesko hvor man kan få godteri.

-Alle får godteri om de ikke tør å ta turen inn eller ikke, forteller de.

Selv voksne som tar turen inn blir ofte også skremt og skvetter.

Bjørn har fast vakt i garasjen og sitter der hele kvelden og passer på. Han prøver å få til å skremme flest mulig eldre barn og voksne. Garasjen åpner når det mørkner i femtiden, og pleier å være åpent til ni-ti tiden.