Full fart i barnehagen igjen

FULL FART: I går var det igjen full fart i Lande gård barnehage som etter brannen har flyttet til Baterød. Fra venstre: styrer Therese Thue Skøyen sammen med barna Liam Teie Tømmerholt og Hannah Grinaker Engsløkken.

FULL FART: I går var det igjen full fart i Lande gård barnehage som etter brannen har flyttet til Baterød. Fra venstre: styrer Therese Thue Skøyen sammen med barna Liam Teie Tømmerholt og Hannah Grinaker Engsløkken. Foto:

Onsdag morgen var det igjen barnelatter og full fart i Lande gård barnehage.

DEL

Etter en formidabel dugnadsinnsats søndag kveld, mandag og tirsdag der den siste trappegrinda ble skrudd fast ved midnatt tirsdag var det første barnet på plass i barnehagen på Baterød klokken 06.45 onsdag morgen. Det var mindre enn tre døgn etter at Lande gård barnehage ble totalskadet i brann.

Følsomt

– Det har vært mye følelser, men da jeg kom i barnehagen etter å ha vært i møte med kommunen, var alt som det pleier å være. Det var som å komme til en helt vanlig dag. Veien må bli til etter som vi går, men vi har vært opptatt av at leker, mat, julestemningen og ikke minst tryggheten skulle være på plass da vi åpnet. Vi er forberedt på at det kan komme reaksjoner både hos barna og de voksne, så vi har et beredskapsteam klart. Vi kommer til å følge opp situasjonen i et halvt år framover, forteller styrer Therese Thue Skøyen.

SULTNE BARN: Brødskivene gikk ned på høykant hos Henrik Vogt Nordlie og Amanda Marie Solberg etter at de hadde vært ute og lekt i den nye området på Baterød.

SULTNE BARN: Brødskivene gikk ned på høykant hos Henrik Vogt Nordlie og Amanda Marie Solberg etter at de hadde vært ute og lekt i den nye området på Baterød. Foto:

– Det har gått overraskende bra. Foreldrene fikk omvisning da de kom på morgenen, men barna ville at de skulle dra. Barna slo seg til ro med det samme så det har vært en veldig positiv opplevelse, sier Stine Paulsen.

66 barn

Det er 66 barn i Lande gård barnehage som ble totalskadet i brannen søndag. Allerede onsdag var det full drift igjen i lokalene til Arbeidernes Jeger- og Fiskeforening Sarpsborg og omegn på Baterød.

Sarpsborg Arbeiderblad ble møtt med barnelatter og sultne barn som sluker den ene brødskiven etter den andre med leverpostei etter å ha vært ute og lekt i den nye området. Første dagen var det 62 barn som møtte opp. En av dem var fem år gamle Liam Teie Tømmerholt som hadde vært innom og sett på barnehagen som var brent ned på Lande.

– Det var et helt svart hull i taket. Men de hadde reddet huset som lå ved siden av, forteller han til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Hvordan er det å være i den nye barnehagen?

– Det er fint. Det er like bra her. Men det var litt annerledes da jeg kom hit for første gang. Jeg har ikke vært her før, sier Liam.

– Var det litt skummelt?

– Ja, men ikke nå lenger. Nå er jeg blitt vant til den nye barnehagen, forteller han ivrig.

Artikkeltags