Lande IF får leie Opsundbanen i 10 år

HJEMMEARENA: Kjetil Nordhavn og Lande IF får leie Opsundbanen i 10 år mot at de pusser opp garderobeanlegget.

HJEMMEARENA: Kjetil Nordhavn og Lande IF får leie Opsundbanen i 10 år mot at de pusser opp garderobeanlegget.

Artikkelen er over 3 år gammel

Rådmannen går inn for at Lande IF skal få leie Opsundbanen i 10 år.

DEL

Siden i fjor sommer har både Lande IF og Borregaard Golfklubb vist interesse for fotballbanen på Opsund. Lande IF har ønsket å bruke banen som en hjemmearena, mens Borregaard Golfklubb har sett for seg å bruke området til et nærmiljøanlegg for golf. I januar tydet alt på at banen fortsatt ville forbli en fotballbane, og det går nå rådmannen inn for.

Vedlikehold i leie

Lande IF er ingen rik klubb så leien av banen skal betales i form av vedlikehold og oppgradering av anlegget i henhold til planene i avtalen. Garderobeanlegget på Opsundbanen bærer preg av elde og slitasje, og det ønsker Lande IF å pusse opp.

I rådmannens innstilling heter det at vederlaget for 10 års leie er at Lande IF leverer tilbake et garderobeanlegg som er i bedre stand enn det var da de overtok det.

Positive

Både Sarpsborg Idrettsråd og Opsund Velforening er positive til avtalen. Velforeningen og beboerne har blant annet brukt banen til frilek, fotball og Opsunddagen noe de gjennom avtalen skal være sikret at kan videreføres.

Saken avgjøres i formannskapets møte 23. mars.

Opsundbanen

  • Dagens Opsundbane ble anlagt i 1952.
  • Kommunen fikk 35.000 kroner av Borregaard til istandsetting av banen og garderobebygningen.
  • I 2013 overtok kommunen eierskapet også av tomta etter å ha festet den fram til da. Fotballbanen har fram til nå vært et kommunalt idrettsanlegg. Nå er det hjemmearenaen til Lande IF som skal leie anlegget de neste ti årene.

Artikkeltags