Gå til sidens hovedinnhold

Latinamerikansk, lekent og noteløst i Sarpsborg kirke

Artikkelen er over 2 år gammel

«The Mission» er fravær av sirlig oppstilte orkesterrekker og notestativ. Og nærvær av rytmer, energi og pur spilleglede.

Torsdag spiller «The Mission» med Det Norske Blåseensemble og Luciana Mancini i Sarpsborg kirke. Det opplyser markedssjef i DNBE, Christer Elnes, i en pressemelding til SA.

Musikerne har memorert repertoaret for å forkorte avstanden mellom seg selv og publikum. Åpne opp for orkesterets indre liv og fjerne tid og rom. Føle på pulsen, dynamikken og lidenskapen som finnes så godt bevart i sanger fra det latinamerikanske 1500-tallet.

– Sangskattene ble funnet i bolivianske kirker og stammer fra tiden da spanjolene skulle kristne indianerne i Latin-Amerika. De tok med seg sin egen kunstmusikk fra Spania og blandet den med den lokale musikken til indianerne. Resultatet ble et spennende, eksotisk musikalsk møte, forteller Elnes.

Det Norske Blåseensemble har gjort det latinamerikanske repertoaret til sitt eget og har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse for både konsertprogrammet og innspillingen av dette. Blant annet har prosjektet tatt ensemblet hele veien til en av verdens største barokkfestivaler i Bolivia – «Misiones de Chiquitos».

Musikken i Sarpsborg kirke torsdag blir framført i versjoner på skreddersøm av ensemblets egen Stian Aareskjold, og på en kombinasjon av historiske og moderne instrumenter, noe som kjennetegner Det Norske Blåseensemble. Den faste besetningen er for anledningen utvidet med zinke/cornetto og gitar.

– Vi er også glade og stolte over å ha med oss den internasjonalt anerkjente mezzosopranen Luciana Mancini. Svenskfødte Mancini har sunget på scener over hele verden, og med sine chilenske røtter gjør hun den latinamerikanske stemningen fullendt. Velkommen til en musikalsk fest du sent vil glemme, sier Elnes avslutningsvis i en pressemelding.

Les også

Billettsalget i gang igjen på Sarpsborg scene

Kommentarer til denne saken