Byens beste merkevare heter Sarpsborg 08. En ny visjon endrer ikke på det.

Hva hadde Sarpsborg vært uten Sarpsborg 08, spør SA i denne lederen.

Hva hadde Sarpsborg vært uten Sarpsborg 08, spør SA i denne lederen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Glem ny visjon, Borrgaard og Olav den hellige, nå er Sarpsborg synonymt med annerledeslaget Sarpsborg 08. Mer positivt enn det kan det ikke bli, skriver SA på lederplass.

DEL

LederHva hadde Lillestrøm vært kjent for uten Lillestrøm Sportsklubb? Det er mange som sliter med å finne et godt svar på spørsmålet. Sarpsborg 08 er i ferd med å innta samme posisjon i vår by som fotballaget LSK lenge har hatt i Skedsmo kommune. Det er ikke lenger mulig å nevne ordet Sarpsborg uten at man tenker på elleve blå og hvite kællær. Hva hadde Sarpsborg vært uten Sarpsborg 08?

Les også: Til Ullevaal med en hel by i ryggen

Sarpsborg kommune er i startgropa med å lage en ny visjon for byen. Samme hvor godt og hardt det jobbes med den, vil byens visjon i uoverskuelig framtid komme i skyggen av Sarpsborg 08. Borregaard og Olav den hellige får ha oss unnskyldt – Sarpsborg er først og fremst en fotballby.

Les også: Dette er forslaget til ny visjon for Sarpsborg: «SAMMEN SKAPER VI BYEN!»

Klubben er ung, og har på mindre enn 10 år blitt byens sterkeste merkevare. Klubben er tuftet på lange og gode fotballtradisjoner, men skal likevel ha massiv skryt for jobben som er lagt ned siden oppstarten i 2008. Byens gode fotballhistorie til tross, varemerket «Sarpsborg 08» har klubbens ledere, spillere og støtteapparat bygget opp helt på egen hånd. «Å bygge stein for stein» er en ofte brukt klisjé. Sarpsborg 08 har utvidet klisjeen til noe meningsfullt og den har blitt en del av klubbens strategi: Å bygge stein på stein på og utenfor banen.

Les også: Sammen om framtidsbyen Sarpsborg - med eller uten en knakende god visjon

Det er også verdt å merke seg Sarpsborg 08s visjon: Skape historiske øyeblikk. Det er bare å slå fast at klubben har klart å innfri visjonen med sølv i cupfinalen i 2015 og bronse i serien i år.

Og for å svare på spørsmålet – hva hadde Sarpsborg vært uten Sarpsborg 08? Jo, sarpingene hadde vært fattigere på rike opplevelser og historiske øyeblikk å samle seg om. Og folk i nord, syd og vest hadde hatt problemer med å knytte Sarpsborg-navnet til noe spesielt. Nå er Sarpsborg synonymt med noe svært positivt: Annerledeslaget Sarpsborg 08.

I morgen har vi tro på et historisk øyeblikk som det smaker gull av. Lykke til, Sarpsborg 08!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags